.
2009    03    04

Vilniaus fotografijos galerijoje - Pauliaus Račiūno "Nepavadintų fotografijų" paroda

artnews.lt
Paulius Račiūnas. Be pavadinimo, 1999

Paulius Račiūnas. Be pavadinimo, 1999

Paulius Račiūnas yra jaunosios kartos menininkas, dirbantis su fotografijos medija, tačiau taip pat aktyviai dalyvaujantis tarpdisciplininiuose meno projektuose.
Atsiradus fotografijai, dažniausiai ji buvo suvokiama “teisingumo plotmėje”: kaip tam tikras teisingas pasaulio atvaizdavimas, empirinės realybės perteikimas, tikrų įvykių užfiksavimas ar įamžinimas. Arba kaip „sustabdyta akimirka“.
Pauliui Račiūnui – tai tik subjektyvios tikrovės interpretacija, prasmių paieškos, vaizdų slinktys, skaičiai, žingsniai, formulės. Arba ilgos apšviestos minutės. Tai tarytum neužbaigtas tekstas, nepretenduojantis į “teisingą” pasaulio atvaizdavimą ar į objektyvią tiesą, tai savotiška vizualios hermeneutikos sritis ir tam tikras ritualizuotas žaidimas. Tai siekis alternatyvios fotografijos, kurioje veiktų kita realybė ir kitos žaidimo taisyklės.

2008 m. kovo 5 d. 17 val.  parodos atidarymo metu Vilniaus fotografijos galerijoje  (Stiklių g. 4)  bus pristatytas fotografijų katalogas “Naujoji karta”. Paroda veiks iki kovo 21 d.