.
2010    06    14

Ūlos Tornau paskaita „Trijų Vilniaus pastatų istorijos 2000-2010“ NDG

artnews.lt

tornau paskaita

Birželio 17 d., ketvirtadienį, 20 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje (Konstitucijos pr. 22. ) vyks trečiasis susitikimas iš paskaitų ciklo „2010=1990+20 metų laisvos architektūros“, kurio metu Ūla Tornau pristatys paskaitą „Trijų Vilniaus pastatų istorijos 2000-2010“.
Miesto kultūros ir architektūros teoretikė, ŠMC parodų kuratorė Ūla yra viena iš “Kultflux” kultūros platformos iniciatorių, kuri bando praplėsti diskursą apie Vilniaus Neries krantinės kaip viešos erdvės panaudą. Ji domisi Vilniaus istorija ir vystymu, bandydama plėtoti tyrimą įvairiais formatais – šiuolaikinio meno parodomis, viešomis diskusijomis ir leidiniais.

ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDAS – įkvepiantys pokalbiai su išskirtiniais žmonėmis, skirti ugdyti savyje architektą – humanišką, jautrų, mąstantį, įžvalgų. Rengiamuose pokalbiuose dalyvaus inspiruojančios asmenybės, kurios ne tik apibendrins, pristatys ir aptars aktualią temą, bet suintriguos, privers mąstyti kitaip. Po mėnesį trunkančius pokalbių ciklus jungs vis nauja bendra tema, kurią formuluos ir moderuos skirtingas ciklo kuratorių duetas.