.
2015    08    26

Tarptautinė tekstilės meno paroda „TARPĖJIMAS“ VDA „Titanike“

artnews.lt

plakatas tarptautejimas

Rugpjūčio 27 d. (ketvirtadienį) 18 val. Vilniaus dailės akademijos parodų salių „Titanikas” II aukšto salėje atidaroma tarptautinė tekstilės meno paroda „TARP<TAUT>ĖJIMAS”.

Paroda reprezentuoja  tarptautiniu lygmeniu paplitusias žanrines ir technologines tekstilės idėjas, progresyvią tekstilės meno raidą ir galimybes. Parodoje tematiškai atsigręžiama ne į praeitį ir tradicijas, o į ateitį – tarpdiscipliniškumą, kai vaizduojamojo ir praktiškai pritaikomo meno  jungtis suponuoja naujus meninius sprendimus, ir atspindimas tekstilės meno tarptautiškumą,  kuris plečia meninio mąstymo ir galimybių ribas.

Tarptautinę jaunųjų menininkų kūrybos parodą  rengia Vilniaus dailės akademijos  Vilniaus fakulteto Tekstilės katedra ir pristato Vilniaus dailės akademijoje pagal Erasmus+ mobilumo studijų programą tekstilės meną studijavusių ir į užsienio meno institucijas vykusių tekstilės meną studijuoti Lietuvos jaunųjų menininkų kūrybą. Paroda skiriama paminėti Tekstilės katedros 75-erių metų jubiliejų, kurio laikas skaičiuojamas nuo pirmųjų profesionalių tekstilės meno programos dėstymo žingsnių Kauno meno mokykloje (1940 m.).

Parodos kuratorė doc. Laura Pavilonytė-Ežerskienė.

Parodą bus galima pamatyti iki rugsėjo 23 d.