.
2015    11    11

Tarptautinė šiuolaikinės skulptūros ekspozicija „Caution! Mind The Object #2“ „POST“ galerijoje

artnews.lt

Zsolt Asztalos (Zolt Asta), My story, my version

Lapkričio 13 d., penktadienį, 19 val. „POST“ galerijoje (Laisvės al. 51 a, Kaunas) atidaroma antroji tarptautinė šiuolaikinės skulptūros ekspozicija „Caution! Mind The Object #2“. Pirmoji paroda „Caution! Mind The Object“ vyko 2014 vasario 14 d.

Šiuolaikinio meno erdvė,  kurioje įprasta matyti tarpdisciplininius kūrinius, koketavimą su moksliniais tyrimais, medijų meną, vaizdų manipuliacijas, video ir garso simuliacijas¸ komplikuotas, o kartais kompleksuotas koncepcijas, kviečia suklusti ties objektu. Ties objektu, kurį galima apeiti, paliesti, aprėpti akimis ir mintimis.

Šių metų paroda, kaip ir praėjusioji, objektą traktuoja kaip kliūtį, tačiau šį kartą ir mentaline prasme, ne tik fizine. Lyg susitarus, atrankoje dalyvavusių menininkų darbuose vyrauja buitis: Povilo Ramanausko „Buitis“ kūryboje stojanti kelią, o gal kaip tik esanti pakeliui, Marija Šnipaitė iš objektų konstruoja prisiminimų melancholiją, Gediminas Mažintas eksponuoja ramentą betone – dedikacija (ne)judėjimui. Ar gi tai ne mentalinė kliūtis? Jei kūrėjas netransformuoja buities į „būties“, gali ištikt ir mirtis.

„Caution! Mind the Object #2” paroda tarptautinė. Joje žiūrovai turės galimybę išvysti du svečius iš Vengrijos: Peter Szalay ir Zsolt Asztalos. Pastarasis menininkas 2013 metais atstovavo Vengriją Venecijos bienalėje. Parodoje pasirodys ir senbuviai Evaldas Jansas, Eglė Rakauskaitė, Nerijus Erminas bei Raimonada Sereikaitė. Menininkų Gedimino Mažinto, Rafal Piesliak ir Povilo Ramanausko kūriniai „POST“ galerijoje eksponuojami pirmą kartą.

Dalyviai: Evaldas Jansas, Nerijus Erminas, Povilas Ramanauskas, Raimonda Sereikaitė, Gediminas Mažintas, Rafal Piesliak, Marija Šnipaitė, Peter Szalay (HU) ir Zsolt Asztalos(HU).

Kuratoriai:  Andrius Pukis ir Urtė Čaplikaitė