.
2015    05    12

Tarptautinė objektų paroda „Šnabždesiai IV“ Šv. Jono gatvės galerijos rūsiuose

artnews.lt

Snabzdesiai_web

Gegužės 13 d. 17 val. LDS Šv. Jono gatvės galerijos rūsiuose atidaroma tarptautinė objektų paroda „Šnabždesiai IV”. Tai Lietuvos ir Lenkijos menininkų projektas vykdomas nuo 2013 m. kiekvienais metais papildant vis naujais autoriais.

Šių metų parodos dalyviai: Aušra Andziulytė, Aistė Juškevičiūtė, Audrius Šumskas, Gvidas Latakas, Gintautas Vaičys, Jolanta Galdikaitė, Ewa Pohlke, Wachowski Wiesław.

Šių metų projekto dalyvė Ewa Pohlke taip pristato šią parodą:

Šnabždesys… kuždesys… tyliausia kalba… ties girdėjimo riba…. ties supratimo riba… pašnibždomis kalbame apie svarbiausius dalykus, apie tai, ko mes bijome, gėdijamės, ką mes norime išlaikyti paslaptyje… į ausį… tam ką labai mylime… tam kuriuo mes pasitikim… kad niekas kitas negirdėtų…. ŠNABŽDESYS… kaip atodūsis. Kai aplink tiek daug šauksmo ir šurmulio, ar kas nors išgirs mano tylų šnabždesį…. ar kas nors iš viso norės jį išgirsti?… e.p.

2012 m. grupei lietuvių dailininkų keliaujant Antano Samuolio keliais Šveicarijoje kilo idėja parengti projektą jungiant objektus iš medžio su garsu. Taip gimė projektas „Šnabždesiai“, kuris kiekvienais metais priimdavo vis naujus grupės narius, buvo sukuriami vis nauji objektai. 2013 m. paroda „Šnabždesiai I“ eksponuota Kauno menininkų namuose skirta Mstislavui Rostropovičiui. 2014 m. grupė meninkų surengė net du skirtingus pristatymus.  Paskutinysis „Šnabždesiai III“ eksponuotas Kauno Valstybinėje filharmonijoje – vėl medis ir garsas. Projektas įtrauktas į XIX tarptautinio šiuolaikinės muzikos festivalio „IŠ ARTI“ programą.

Parodos kuratorius – Gintautas Vaičys.