.
2016    01    12

Tapytojo Algimanto Černiausko paroda „Lunatiko Ola“ Alytuje

artnews.lt
lunatikopilka.satviruk2
Sausio 12 d. 17 val. Alytaus kraštotyros muziejuje (Savanorių g.6, Alytus) atidaroma tapytojo Algimanto Černiausko (g. 1988) monumentaliosios abstrakcijos darbų paroda „Lunatiko Ola, kurios metu autorius pristato dalį savo stambaus formato tapybos. Šiuo metu Vilniuje gyvenantis bei kuriantis menininkas atstovauja tapybą, kaip ideologinę savo dvasios koordinaciją ir ekstravertišką tapytojo fizikos išrišimą.
„Lunatiko Ola“ – tai konkrečių tapybinių vertybių reginys, kurio ištakose autorius transformuoja jį supantį pasaulį į dvimatę klasikinio ekspresionizmo plokštumą. Šioje parodoje tapyba pristatoma kaip vieno žmogaus neomodernistinė retorika, per kurią atsiskleidžia ciniškas avangardistinės menininko būties tragizmas ir jo egzistencinės kelionės tikslai, siekiantys tolimiausias optinės aplinkos prieigas.
Tapyba yra lunatiška puota, kurioje tūkstančiais instinktyvių potėpių mes atsikratome teorinių šiukšlių. Paveikslas – tai šios kilnios šventės veidas, o jo pavadinimas – tai tik bandymas užrašyti savo slenkančios jaunystės skonį ir pagalba tvarkant savo blėstančių dienų veiklos archyvus.
Algimantas Černiauskas