.
2017    09    12

Susitikimas su fotografe Kotryna Ūla Kiliulyte Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Rugsėjo 14 d., 18 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su jaunosios kartos fotografe Kotryna Ūla Kiliulyte. Vienuolika metų Škotijoje gyvenanti ir kurianti menininkė papasakos apie savo kūrybą, aptars kuo skiriasi mokslai, karjeros ypatumai, fotografijos laukas Lietuvoje ir Škotijoje. Neformalaus susitikimo metu menininkė atsakys į klausimus susijusius su šiuolaikine fotografijos praktika, palygins kultūrinį lauką tarp dviejų fotografijos bendruomenių. Šiuo metu fotografė atvykusi į Lietuvą dviems mėnesiams, kaip Kaunas Photo kuratoriaus asistentė.

Kotryna Ūla Kiliulytė (g.1986 Vilniuje) gyvena ir dirba Glasgow, Škotijoje. Ji baigė Vizualinės Komunikacijos bakalaurą 2008m. ir Meno Magistro studijas Glasgow School of Art 2015m.

Kotryna dalyvauja parodose Škotijoje ir svetur, pastaruoju metu eksponavo darbus Street Level Photoworks, Glasgow (2017), Amber Room, galerie LAME, La Photographie Marseille, Prancūzijoje (2016), Jill Todd photographic award, Stills, Edinburge (2016), Other 8, Klaipėdos Kultūros Komunikacijų Centre, Lietuvoje (2016), Peripheral Histories, Lighthouse and Platform, Glasgow (2016) ir Tabula Rasa, Kauno Fotografijos Galerijoje (2015). Yra gavusi Lietuvos Kultūros Tarybos stipendiją, Glasgow Vizualaus Meno stipendiją ir Eaton Fondo premiją.

Kotryna yra dirbusi su video užsakymais, archyvų skaitmenizacijos srityje, ir dėsčiusi Glasgow School of Art kaip kviestinė lektorė.