.
2015    04    23

Sportas pagal Fluxus VDU Menų fakulteto kiemelyje

artnews.lt

teniso rakete

Balandžio 28 d. (antradienį), 17 val. VDU Menų fakulteto kiemelyje (Muitinės g. 7) vyks netradicinės ir linksmos „Fluxus” sportinės varžybos, kurios kiekvienam leis pasijusti Fluxus sportininku.

„Sportas pagal Fluxus” – tai Fluxus Olimpinių žaidynių įkvėptos rungtynės, kurios susideda iš įvairių žaismingų individualių ir komandinių užduočių. Absurdiškos rungtys, tokios kaip baliono stūmimas ar kliūtinis bėgimas su nematomomis kliūtimis, leis juokauti ir linksmintis, o kartu ir griauti tradicinėse sportinėse varžybose atliekamų sportininkų, teisėjų ir žiūrovų vaidmenų rimtumą bei susikaupimą.

Fluksiškų varžybų idėjos autorius buvo George’as Mačiūnas (1931 – 1978), pasiūlęs surengti futbolo su kojūkais, lėtų dviračių, balionų šaudymo varžybas ar bėgimą su plaukmenimis. Nors Mačiūnas nebespėjo šios savo idėjos įgyvendinti, Flux-Olimpiada buvo ne vieną kartą surengta įvairių menininkų bei muziejų iniciatyva. Šia idėja siekiama suteikti meninę vertę kiekvienam mūsų gyvenimo aspektui.

Projekto kuratorės, VDU Menų fakulteto kuratorystės programos studentės, sako, kad „kviečiami dalyvauti visi norintieji: amžius ar sportinis pasirengimas čia nesvarbus, tik būkite pasiruošę linksmintis”.

Fluxus sportinės varžybos yra VDU menų galerijoje „101″ veikiančios parodos „Fluxus is Fun, Fun is Fluxus” vienas iš lydinčių renginių. Primename, kad paroda veiks tik iki balandžio 30 d.

Iliustracijoje: Minkšta teniso raketė. Autorius: George’as Mačiūnas.