.
2014    03    26

Rupert atviros studijos

artnews.lt

Rupert Open Studios

Kovo 29 d.,  šeštadienį, 12-16 val. Rupert kviečia visus į atvirų studijų popietę.

Rupert rezidentai Allison Gibbs, Lucas Dillon ir Sebastian Rozenberg atvers savo rezidencijų duris ir pasakos apie savo projektus, tyrimus ir meninius metodus. Užeikite pamatyti, kas kuriama už uždarų durų, ir pasikalbėti su menininkais.

Studijos bus atviros nuo 12 iki 16 val. Taip pat vyks pokalbiai su menininkais:

13:00 Allison Gibbs: „Trumpa spiritizmo seansų tarpininkavimo istorija“.
14:00 Lucas Dillon – naujų darbų pristatymas.
15:00 Sebastian Rozenberg, „Throuwe & props”. Tai – kūrinio ir objektų, surinktų reziduojant Vilniuje, pristatymas. Jei viskas redukuojama į objektus ir medžiagas, kur įkurdiname etiką? Vyks performansas ir poezijos skaitymas meno kūrinius naudojant kaip scenografiją.

Allison Gibbs (g. 1978 m. Penrite, Australijoje) yra baigusi vizualiųjų menų magistro studijas Glazgo menų mokykloje, pagal mainų programą studijavusi Piet Zwart institute Roterdame 2013 m. Šiuo metu ji gyvena ir dirba Glazge, Škotijoje. Daugiausia dirbanti su 16 mm ir video bei tekstais, Allison kuria metodologijas versdama daiktus veiksmais. Konsteliacija, stalas ar mediumas suprantami kaip būdai transliuoti ir reprezentuoti įvairius teorinių, istorinių ir vizualinių nuorodų aspektus. Reziduodama Rupert Allison „tampa mediumistiška”. Bandydama įkūnyti mediumo jutimus ir taip atskleisti ekstrasensų praktiką kaip radikalaus subjektyvumo modelį, ji savo kūryba “transliuoja” geografinį Europos centrą bei Joną Meką.

Lucas Dillon (g. 1990 m.) yra airių menininkas, šiuo metu dirbantis Pekhame, Londone. Lucas Dillon gimė Hounslow, Londone ir užaugo Belfaste. 2008 m. jis grįžo į Londoną studijuodi skulptūros Camberwell meno mokykloje. Lucas Dillon darbuose galima rasti daugybę nuorodų, sujungiamų komiksus primenančios vaizdinijos ir popkultūros fragmentų. Šios nuorodos jungiasi ir ištirpsta tarp išraiškos būdų, meno istorijos peizažo fone. Lucas Dillon naudoja rastus objektus, piešinius ir įvairias medžiagas, keldamas klausimus apie meno kūrinio natūrą ir ribas.

Sebastian Rozenberg (g. 1985 m.) yra švedų menininkas, gyvenantis ir dirbantis Stokholme. Rozenbergo darbai dažniausiai susiformuoja kaip pradinis tyrimo taškas arba konceptualus rašinys, pristatymas, seminaras, akademinė situacija ar videodarbas kaip meno kūrimo erdvė. Teorija ir fikcija kaip praktika, sutrikimo poetika bei atsitraukimas nuo tikėtinumo yra tik keli iš jo interesų.

Renginyje bus galima įsigyti užkandžių ir gėrimų.

KAIP NUVYKTI:

Rupert,
Meškeriotojų g. 33, Vilnius
10100

Iki Rupert galima atvykti 15 autobusu, kuris išvyksta iš Tverečiaus stotelės Antakalnyje kas valandą (11.08, 12.04, 13:00, 14:01, 14:57) ir apsisukęs Turniškėse sustoja ‘Antrojo paplūdimio’ stotelėje tiesiai priešais Rupert.