.
2017    01    25

Rosandos Sorakaitės „Persidengimai“ ir Povilo Ramanausko „Šviesos“ Šiaulių dailės galerijoje

artnews.lt

Persidengimai_Šviesos

 Sausio 26 d. 17 val., ketvirtadienį, Šiaulių dailės galerijoje įvyks dviejų parodų atidarymai: Rosandos Sorakaitės tapybos paroda „Persidengimai“ ir Povilo Ramanausko tapybinių instaliacijų paroda „Šviesos“.

Rosanda Sorakaitė (g.1988) – jaunosios kartos tapytoja, kurios pagrindinis kūrybos motyvas – įvairios šviesos formos, pasirodančios kasdienybėje. Gyvena ir kuria Kaune, dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje.

„Kūriniai atsiranda iš artimiausios aplinkos stebėjimo, praeities permąstymo. Kartais motyvas pasirodo atsitiktinai, kartais stebiu jį ilgesnį laiką, bet abiem atvejais įvyksta lyg trumpas blyksnis, kuris leidžia suprasti, jog šis momentas sutampa su vidine mintimi, gal dar net neužčiuopiama, nujaučiama. Ir paveikslas visad yra tik kažkas panašaus į tai, ką ketinai pavaizduoti. Pats tapybos procesas panardina į nebeesantį laiką, ir esi vienas, sau“.

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Paroda „Persidengimai“ veiks sausio 26 d. – kovo 11 d.

Povilas Ramanauskas (g. 1987) yra aktyviai kuriantis jaunosios kartos vizualaus meno kūrėjas iš Kauno, dalyvaujantis šiuolaikinio meno parodose ir projektuose Lietuvoje ir užsienyje. Pagrindinė jo kūrybos sritis – šiuolaikinės tapybos strategijos ir tapybos praplėtimo paieškos.

Povilas Ramanauskas savo kūryboje vizualiai nagrinėja įvairius galimus ir „negalimus“ tapybos raiškos pateikimo būdus. Parodoje pristatomi nauji ir senesni kūriniai, objektai ir instaliacijos, kalba apie tapybą, įvairius jos paviršius ir tapybą vienijančius elementus – šviesas.

Paroda „Šviesos“ veiks sausio 26 d. – vasario 18 d.