.
2017 10 20

Sauliaus Bertulio kūrybos paroda „Sąsajos“ KKKC Parodų rūmuose

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) spalio 20 d., penktadienį, 17 val. atidaroma jubiliejinė menininko Sauliaus Bertulio kūrybos paroda „Sąsajos“.

Įvairiapusiška Sauliaus Bertulio kūryba, apimanti tiek plastines formas, tiek spalvinio kolorito pritaikymą įvairiuose dekoratyviniuose kūriniuose, leidžia žiūrovui pastebėti dailininko tiesioginį prisilietimą prie gyvenimo tėkmės. Jo kūrybos sąsajos su šeima, gamta, muzika, poezija, teatru, su patriotiniais jausmais – visa tai padeda savitai atskleisti dailininko požiūrį į jį supančią aplinką.

Jubiliejinėje parodoje „Sąsajos“ galima pamatyti, kaip organiškai dera natūralus ar lengvai tonuotas, glotnus ir matinis medžio paviršius su įvairių metalų atspalviais, blizgesiu, šiurkštumu, aštrumu ar plastiškumu. Kūrinių kompozicijos yra ne tik dekoratyvios, bet ir kuria jaukios nostalgijos, tikrumo būsenas, jose geometrinės formos persilieja su žmogaus siluetais, profiliais. Kūriniuose naudojami praeities ir dabarties elementai ne konfliktuoja, o natūraliai susilydo, sukuriamas tęstinumo ir vaizdinės vienovės pojūtis. Eksponuojamus S. Bertulio kūrinius norisi liesti, pajusti jų paviršius, medžio šilumą ir metalo šaltį. Per parodos eksponatų įvairovę atsiskleidžia universali, tradicijų pagrindu plėtojama novatoriška ir šiuolaikiška S. Bertulio kūrybos visuma.

Apie autorių

Saulius Bertulis gimė 1947 m. lapkričio 1 d. Vilniuje, vidurinį išsilavinimą įgijo Vilniaus M. K. Čiurlionio meno mokykloje, skulptūros mokėsi pas V. Vildžiūną, A. Ambraziūną. Vėliau studijavo Estijos Talino dailės akademijoje metalo plastiką. Nuo 1975 m. dirbo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino specialybės dailės pagrindų katedroje, įgijo docento mokslinį laipsnį. Dėstė piešimo ir skulptūrinės plastikos disciplinas. Nuo 1989 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 1998 m. – FIDEM (tarptautinė medalininkų federacija) narys.

Parodose ir konkursuose menininkas dalyvauja nuo 1974 m. Yra eksponavęs savo kūrybos parodas Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune, Gargžduose, Šiauliuose, Panevėžyje, su savo kūriniais dalyvavęs tarptautinėse parodose Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Olandijoje, Danijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Ispanijoje, Izraelyje. Dalyvauja skulptorių, medalio kūrėjų, emalio meno simpoziumuose, yra įvairių meno projektų, parodų bei simpoziumų organizatorius ir vadovas. Sauliaus Bertulio dailės kūrinių yra įsigiję Lietuvos nacionalinis muziejus, Telšių „Alkos“ muziejus, Britų muziejus Londone bei daugelio šalių privatūs meno kolekcininkai.

Paroda veiks iki 2017 m. lapkričio 12 d.