.

Pokalbis su Roterdamo biuro „Wessel de Jonge Architecten“ partneriu ir direktoriumi Sander Nelissen NDG

Kovo 22 d., 20 val. NDG auditorijoje vyks pokalbis su architektu, Roterdamo biuro „Wessel de Jonge Architecten“ partneriu ir direktoriumi Sander Nelissen.

Jis pasakos apie tai, kaip svarbu vystyti kuo glaudesnį ryšį tarp architektūros objekto pakartotinio panaudojimo ir nekilnojamojo turto plėtros. Siekiant išsaugoti pastato ar komplekso kultūrines vertes, restauracijai turėtų būti suteikta visai nauja misija – alternatyviai derinti naujos funkcijos erdvės poreikį su vartotojų ar rinkos reikalavimais.

Sander Nelissen yra vieno iš lyderiaujančių architektūros biurų Nyderlanduose „Wessel de Jonge Architecten”, įsikūrusio Roterdame, partneris ir direktorius. Šis biuras daugiausiai dėmesio skiria XX a. pastatų restauravimui, jų pritaikymui ir naujam naudojimui. Į portfolio patenka tokios mo-derniosios architektūros ikonos kaip „Van Nelle” gamykla (pastatyta 1931, UNESCO saugomas objektas), Jan Duikerio projektuota „Zonnestraal“ sanatorija (1931) ir „Open Air School” (1930) Amsterdame. Sander Nelissen architektūrinė praktika daugiausia susijusi su modernizmo objektų išsaugojimu, siekiant juos pritaikyti šių dienų naudojimui. S.Nelissen yra Docomomo Nyderlanduose valdybos narys.

Archfondo organizuojamas pokalbis rengiamas bendradarbiaujant su VGTU Architektūros fakultetu.

Renginys nemokamas, be registracijos. Pokalbis vyks anglų kalba.