.

Karolio Vaivados paroda „Šviesūs prisiminimai“ galerijoje „Meno parkas

Gegužės 30 d. (trečiadienį) 18 val., galerijos „Meno parkas” trečiojo aukšto ekspozicinėje erdvėje, vyks Karolio Vaivados personalinės parodos „Šviesūs prisiminimai“ atidarymas.

Parodoje „Šviesūs prisiminimai“ pristatomi naujausi Karolio Vaivados kūriniai – abstrakčios šviečiančios kompozicijos, kuriuose derinama spalvota šviesa. Darbais siekiama sukurti stiprų vizualinį poveikį, kuris būtų juntamas žiūrovo ir sukelti įvairius pojūčius, pavyzdžiui, kokius šviesa sukelia gamtoje, kaip saulėlydis ar ryški vasaros diena.

„Šios parodos idėja yra apie atmintį bei jos būsenas. Kiekvienas iš mūsų turime daugybę prisiminimų, kurie mums sukelia įvairius jausmus. Dažnai jie patys iškyla galvoje, įtakoti tuo metu patiriamų išgyvenimų. Turbūt daugelis esame patyrę „déjà vu“ jausmą, kai jus aplanko jausmas, kad tai ką darote ar matote jau yra buvę, nors tai vyksta pirmą kartą. Šį reiškinį aprašė ir pavadino prancūzų medikas Emilis Boirakas XX a. pradžioje. Nors iki šiol yra atlikta daugybė bandymų ir tyrimų, siekiant išsiaiškinti šį reiškinį, tačiau galutinės versijos – kodėl ir kaip tai vyksta – nėra.

Šie, „déjà vu“ prisiminimai, ir jų sukeliamas neapibrėžtumo jausmas yra šios parodos tema. Šviesa turi efemeriškumo, neapčiuopiamumo bruožų, kurie siejasi su taip pat neapčiuopiamu atminties fenomenu. Tai yra bandymas sugretinti metafizišką šviesos prigimtį su kitu mums pažįstamu, tačiau sunkiai suvokiamu reiškiniu – „déjà vu“.“ – teigia menininkas.

Karolis Vaivada yra jaunosios kartos menininkas, tarpdisciplininio meno kūrėjas, kurio pagrindinis kūryboje analizuojamas objektas – šviesa, nuo 2013 metų menininką domina dirbtinė spalvota šviesa, jos poveikis žiūrovui. Menininkas 2012 metais baigė magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje, dalyvauja persnalinėse ir grupinėse parodose Vilniuje ir Kaune.

Parodos laikas: 2018 05 30 – 2018 06 30

Vieta: Galerija „Meno parkas” (Rotušės a. 27, Kaunas)