.
2014    06    27

Pokalbis su menininku André Guedes

artnews.lt

Birželio 28 d., šeštadienį, 15 val. Rupert kviečia į pokalbį su menininku André Guedes, įvyksiantį Šiuolaikinio meno centro skaitykloje. Lisabonoje gyvenantis ir dirbantis André Guedes pasakos apie savi-apropriacijos strategijas bei migracijos ir persikėlimo procesus kūryboje, pasiremdamas savo projektu „Brošiūra“ (“Prospectus”), kurio dalys „Scena III“, „Intervalas“ ir „Scena IV“ šiuo metu pristatomos Calouste Gulbenkian fondo modernaus meno centre Lisabonoje.

André Guedes yra baigęs architektūros specialybę Lisabonos technikos universitete. 1997 m. Menininkas dalyvavo rezidencijų programoje „Cittadellarte“, o taip pat Pistoletto fonde (Bjela, Italija, 2003 m.), „Palais de Tokyo“ (Paryžius, 2005-2006 m.) ir „Gasworks“ (Londonas, 2011 m.).

„Iš post-konceptualaus meno pozicijų André Guedes duoda postūmį socialinei ir politinei kritikai, įvairias temas (dažniausiai iš istorijos arba literatūros lauko) ir informaciją (dokumentacija naudojama kaip kūrinio dalis) tyrinėdamas savo meniniais metodais, sukurdamas instaliacijas, performansus, scenografiją ir urbanistines intervencijas. Mediacija tarp darbų ir auditorijos ir „gyvasis“ teatriškumo aspektas yra Guedes meninės praktikos šerdis, artikuliuojanti meną kaip transformacijos ir socialinės kritikos įrankį. Ši artikuliacija įvyksta per erdvės rekontekstualizavimą, dislokacijos ir medžiagų re-apropriacijos strategijas, stebėtojo pozicijos destabilizavimą ir įtampą tarp kiekvieno kūrinio tekstų bei kontekstų.“ (Afonso Ramos)

Iliustracija: kadras iš autoriaus filmo „Brošiūra, Scena III (Plokščiakalnis / Atviras ratas laisvas ritmas)“