.
2014    07    30

Pokalbis apie skulptūros ekonomiką NDG

artnews.lt

ivietinimai

Liepos 31 d., 20 val., NDG auditorijoje apie skulptūros ekonomiką kalbėsis ekonomistė Aušra Maldeikienė, parodos „Šlovė buvo ranka pasiekiama“ kuratorė Elona Lubytė ir menotyrininkas Ernestas Parulskis.

Pašnekovų bus klausiama: ar skulptūras mieste galima pavadinti investicija? Tai nėra korektiškas klausimas, bet, nusprendus likti ekonomikos lauke, atsiranda kiti klausimai: kas gauna skulptūrinę grąžą, kokia tų simbolinių palūkanų norma, kada ir kodėl nutariama, kad investicija nepasiteisino? Arba atvirkščiai – viršijo lūkesčius?

Šis renginys yra dvylikto ARCHITEKTŪROS FONDO pokalbių ciklo „Nebendradarbiavimas – apie skulptūrą“ dalis. Šiandien yra daug kalbama apie skirtingų sričių atstovų, taip pat ir kūrėjų, bendradarbiavimą. O kaip tai vyksta iš tikrųjų? Kaip dabartinės politinės, ekonominės, sociokultūrinės ir technologinės permainos keičia visuomenės suvokimą apie šiuolaikinį meną ir viešąsias erdves? Kodėl naujų galimybių akivaizdoje menininkai, užsakovai ir publika nebendradarbiauja?

Iliustracija: Mindaugo Navako „Horizontalus cilindras” (2000) priešais KUMU meno muziejų. Fotografas Arūnas Baltėnas, Talinas, 2009.