.
2013    09    24

Poezijos festivalis TARP kviečia į tarptautines poetinių filmų dirbtuves

artnews.lt

Marc Neys film screenshot

Aštuntąjį kartą vyksiantis tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ kviečia įsisukti į šių metų tema tapusias meno mylėtojams paspęstas vaizdų gaudykles. Spalio 9–13 dienomis festivalis koncentruosis į vizualiąją poeziją, kuri įgaus ne tik garso, judesio bei vaizdo prieskonių, bet ir atskleis tarpdisciplininės poezijos kūrimo paslaptis kūrybinėse dirbtuvėse „Filmas per vieną valandą“ su šios srities profesionalu, šiuolaikinio meno pasaulyje žinomu belgų video kūrėju SWOON.

SWOON pseudonimu žinomas menininkas Marc Neys – atgarsio tarptautiniuose šiuolaikinio meno ir poezijos festivaliuose susilaukusių poezijos filmų autorius. Menininkas sukūrė daugiau nei 100 trumpo metro filmų, iš kurių nemaža dalis tapo bendradarbiavimo su daugelio valstybių rašytojais, kuriančiais skirtingomis kalbomis rezultatu. Susidomėjęs Lietuvoje rengiamu festivaliu, SWOON atvyksta į Vilnių pasidalinti žiniomis.

„Ar galima filmą sukurti per vieną valandą?“- į šį klausimą atsakys autorius per dvi dienas truksiančias poezijos filmų dirbtuves. Kūrybinį procesą vainikuos vieša rezultatų peržiūra ir dirbtuvių lektoriaus Marc Neys audiovizualinių darbų pristatymas.

Dirbtuvės vyks spalio 9 ir 10 d. 19 – 21 val., spalio 11 d. 19 val. lankytojai kviečiami susipažinti su rezultatais bei susitikti su belgu menininku SWOON ir jo darbais. Visi renginiai vyks kultūros bare „Kablys“ (Kauno g. 5). Norintys dalyvauti dirbutvėse kviečiami registruotis el. p. registracija@tarpfest.lt.

Video dirbtuvės „Filmas per vieną valandą“ – tai tik viena iš audiovizualinės poezijos festivalio „TARP“ programos dalių. Šių metų „TARP“ programoje – skalsus kąsnis kino gurmanams – Oskaro Fischinger‘io (Vokietija) optinės poezijos filmų peržiūra, ypatingi svečių iš Norvegijos Sturles Dagsland ir Propan muzikiniai pasirodymai, lietuvių menininkų bei svečių iš Čekijos, Didžiosios Britanijos skaitymai Vilniuje praūš spalio 9 – 13 dienomis.

Daugiau informacijos bei festivalio programa: www.tarpfest.lt.