.
2014    03    20

Pirmieji XII Baltijos trienalės renginiai

artnews.lt

pauksciu-web_639x380_1

Vienoje iš laikinai lankytojams atvertų Šiuolaikinio meno centro erdvių – virtuvėje Mėsinių gatvėje – šiuo metu veikia Antano Gerliko kūrinių paroda. Tai vienas pirmų XII Baltijos trienalės renginių, kurį galima aplankyti dar du savaitgalius, kovo 22–23 ir 29–30 d. nuo 12 iki 20 val. (vėliau tai bus galima padaryti susitarus). Siūlome skaitytojams vieno iš projekto kuratorių pokalbį su menininku.

ŠIAME pokalbyje Antanas Gerlikas užsimena apie tai, kad menas yra geras būdas įrodyti dalykus, kurių egzistavimo norėtum. Gali pasirodyti, kad ši mintis pernelyg pralaidi, tarsi ji galėtų reikšti ką tik nori, bet kažkas joje veikia. Galbūt meno kūriniai gali būti kuriami panašiu būdu kaip ir įvairūs instrumentai ar jutimo prietaisai? Tai yra: pradedant nuo modelio ar pavyzdžio, pasižiūrint, kaip pastarasis keičia aplinką, ir pagal tai modifikuojant patį pavyzdį. Galbūt taip darbuojantis ir judant nuo modelio prie aplinkos, nuo aplinkos prie patobulinimų ir t.t., po truputį nusistovi ir meno kūrinių, ir instrumentų poveikiai kartu su juos lydinčiais pojūčiais?

Kaip nueiti iki virtuvės galite sužinoti ŠMC bilietų kasoje. Kartais ten sutiksite ir Augustą Serapiną, kuris pasiūlys pasivaikščioti kartu.

Verta pamatyti ir pačią virtuvę. Makiažo spalva ją nudažė Laura Kaminskaitė, apšvietė ir išlenkė David Bernstein ir Sophia Holst; Viktorija Rybakova pagamino tabernakulį ar bažnyčią primenančią spintelę, o Alisa Ozerkina virtuvės baldus aprengė oda ir granitu.

Agata Erlacher virtuvėje surengs kelias vakarienes.

Paukščiai.

XII Baltijos trienalė tęsis iki 2015-ųjų pabaigos.

Ją kuruoja Aurimė Aleksandravičiūtė, Virginija Januškevičiūtė ir Jonas Žakaitis.