.
2011    09    23

Pirmajai Lietuvoje komiksų skaityklai paremti - paroda, aukcionas ir daug muzikos

artnews.lt

Prieš mėnesį Vilniuje įvykęs renginys „Comics in the Air“ sugrįžta žymiai įvairesnis. Jau šį šeštadienį, rugsėjo 24 dieną, komiksų mylėtojai rinksis į Visų Šventųjų barą ne tik pasiklausyti geros muzikos, bet ir piešti komiksų, apsilankyti jų parodoje ar įsigyti eksponuojamų darbų. Po pirmojo renginio sėkmingai įsteigę VšĮ „Kitokia grafika” šįkart organizatoriai rinks lėšas pirmajai komiksų skaityklai Lietuvoje įkurti.

„Comics in the Air“ prasidės šeštadienio popietę. 13 val. bare rinksis komiksų kūrybinių dirbtuvių dalyviai. Užsiėmimą ves Joskaudė Pakalkaitė, dar žinoma Yoshi vardu. Ji papasakos, kas yra komiksai, kaip jie yra kuriami, pasidalins paslaptimis, iš kur semiasi idėjų ir kur ieško istorijų. Dirbtuvėse susitikę piešėjai ir rašytojai turės galimybę kartu kurti, pažindintis, dalintis idėjomis ir galbūt net susirasti tuos žmones, kurių jiems trūko savo kūrybinių planų įgyvendinimui.

Dirbtuvės nemokamos, tačiau organizatoriai prašo dalyvius atsinešti savo mėgstamus pieštukus, kreideles, tušinukus ar kitas piešimo ir rašymo priemones bei popieriaus. Renginys vyks nuo 13 val. iki 16 val.

18 val. baro rūsio galerijoje vyks tarptautinės komiksų parodos atidarymas. Po jo bus surengtas eksponuojamų darbų aukcionas, kuriame dalyvauti ir patikusį kūrinį įsigyti galės kiekvienas. Surinktos lėšos bus skiriamos pirmosios Lietuvoje komiksų skaityklos įkūrimui. Nenorintys ar negalintys dalyvauti aukcione kviečiami kitaip paremti skaityklos idėją: dovanoti knygų, savo leidinių ar pasidalinti mintimis.

21 val. prasidės koncertas. Pirmoji pasirodys grupė Tytia Mina Teremina. Po jos -įvairiausią muziką grojantys DJ’ai: pirmajame renginyje moterišku repu publiką šokdinusios Miss Yoshi + vj Asta, Ingra Miler plays trū, Rokas Tarabilda, Gana (Užteks) ir Titas.
Renginys vyks Visų Šventųjų bare (Visų Šventųjų g. 7, Vilnius). Įėjimas nemokamas.