.
2017    06    01

Ninos Glockner ir Rūtos Butkutės paroda „back body / left arm“ „Sodų 4“

artnews.lt

backbodyleftarm

Birželio 7 d. 18 val. Amsterdame, Olandijoje gyvenančios ir kuriančios menininkės Nina Glockner ir Rūta Butkutė projektų erdvėje „Sodų 4“  (Sodų g. 4, Vilnius) pristatys parodą „back body / left arm“ (“užnugaris / kairė ranka“).Vakaro metu vyks du performansai: Ninos Glockner ir Rūtos Butkutės (atlikėja: Sigita Juraškaitė).

 Projektas „back body / left arm“ remiasi aplinkoje bei objektuose slypinčia bet kokios galimos funkcijos ar bet kokio veiksmo galimybės sąvoka (angl. affordance). Glockner ir Butkutę taip pat jungia tai, jog jos nagrinėja objektų, aplinkos bei žmogaus sambūvio susikirtimus ir savo meninėse praktikose juos išreiškia skulptūrinėmis instaliacijomis, performansais bei jų dokumentacija. Šis projektas į bendrą erdvę suveda du meninius požiūrius, tuo atskleisdamas objektų, užduodančių trajektorijas žmonių veiksmams, potencialą, bei išplėsdamas parodos erdvės suvokimo galimybes – kviesdamas ar įtraukdamas žiūrovą fiziškai ir ne tik.

Rūta Butkutė (g. 1984 Kaune, gyvena Amsterdame) studijavo Vilniaus dailės akademijoje, taip pat Rijksakademie ir Gerrit Rietveld Academie Amsterdame, yra pristačiusi savo darbų galerijose Fons Welters, Gabriel Rolt, Bradwolff Projects Amsterdame, Kaaistudios Briuselyje, Rietveld House Cordemeyer, Apeldorne, CC Strombeek Grimbergene, Belgijoje, Teruhiro Yanagihara galerijoje Osakoje, Japonija. Butkutė dalyvavo rezidencijose Lower Manhattan Cultural Council (LMCC) „Swing Space“ Niujorke, JAV, Summer Coaching Program, Rosas P.A.R.T.S Briuselyje, Arita Residency Japonijoje.

Home

Nina Glockner (g. 1982 Bochum, Vokietijoje, gyvena Amsterdame) studijavo menus Sandberg Institute Amsterdame bei vaizduojamąjį meną Academie Minerva Groningene, Olandijoje. Menininkė dalyvavo tokiose rezidencijose, kaip Akiba Tamabi 21 Tokijuje, Japonijoje, bei „The Fifth Season“ psichiatrijos įstaigoje Den Dolder, Olandijoje. Glockner performansai ir performansų instaliacijos buvo rodytos Olandijoje ir kitur: Akiba Tamabi 21/ Arts Chiyoda 3331 Tokijuje, BB15, Lince, Austrijoje, Vermelho galerijoje San Paule, Brazilijoje. Šiuo metu menininkė dalyvauja Jan van Eyck akademijos instituto Mastrichte, Olandijoje, veikloje.

http://www.ninaglockner.de

Paroda veikia 2017 m. birželio 8–22 d.

Trečiadieniais–penktadieniais 15–19 val., arba susitarus tel. +37065440590

 

Organizatorius: Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, baras „Dėvėti“.