.
2011    08    25

Nidos meno kolonijoje atviros menininkų studijos ir M.A.R.I.N. projektas

artnews.lt

Rugpjūčio 27 d., šeštadienį, 16.00-20.00 val.Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija kviečia į  atviras menininkų studijas. Nidoje sukurtus kūrinius (videofilmus, tapybą, fotografijas, instaliacijas ir kt.) ir procesus pristatys 13 menininkų iš viso pasaulio.
Savo studijas atvers ir kūrinius rodys ilgalaikiai menininkai-rezidentai viešėję Nidoje nuo 1 iki 2 mėnesių: Bart Groenendaal (Nyderlandai), Daniel Toca (Meksika), Eglė Budvytytė & Goda Budvytytė (Nyderlandai, Lietuva), Rudolfas Levulis ir Paulius Mazūras (Lietuva) bei Vilmantas Marcinkevičius (Lietuva).

Taip pat savo kūrinius pristatys kolonijoje viešinti trumpalaikė  M.A.R.I.N. rezidencija su tema „Kartografija ir kasdienybė Baltijos jūroje“. M.A.R.I.N. – tai keliaujanti rezidencijų programa menininkams, dirbantiems su mokslu ir menu jūroje bei pakrantėse.

Rugpjūtį praleidę Norvegijos ir Švedijos pakrantėse, Nidoje projektus apie kartografiją ir ekologiją pristatys šie menininkai: Kelly Andres (Kanada), Karla Brunet (Brazilija), Niki Passath (Austrija), Mirae Rosner (Kanada), Jesse Scott (Kanada) ir rezidencijos iniciatorius Tapio Mäkelä (Suomija). Daugiau apie projektą skaitykite www.marin.cc.

Po atvirų studijų kviečiame 21:00-02:00 val. į paskutinį šiais metais naktinį „Neringa FM Beachball cup“ tinklinio turnyrą ant jūros kranto ir „Beach Party“ kartu su radijo stotimi Neringa FM (prie Nidos centrinės gelbėjimo stoties).

Nidos meno kolonija yra naujas Vilniaus dailės akademijos padalinys ištisus metus organizuojantis ir priimantis meno, kultūros ir edukacijos renginius. Kolonijoje veikia tarptautinė menininkų rezidencijų programa, kurioje menininkai, kuratoriai, tyrėjai, dizaineriai ir architektai dirba ir gyvena nuo 1 iki 4 mėnesių. Artimiausias rezidencijų paraiškų terminas yra spalio 15 diena, skirtas norintiems reziduoti Nidoje 2012 vasario-gegužės mėnesiais.

Nuotrauka: Kuršių mariose žydintys dumbliai, iš serijos NO3 PO4, fot. Tapio Mäkelä (2011)