.
2010    02    25

Netikėtas penktadienio vakaras Šiuolaikinio meno centre

artnews.lt

lost

Vasario 26 d., penktadienį ŠMC Kino salėje (Vokiečių g. 2) vyks pirmasis „vieno vakaro salonas“ – LOST & FOUNDLOST & FOUND vakarai, pradėti organizuoti 1997 metais Amsterdame, funkcionuoja kaip menininkų įkurtas salonas. LOST & FOUND kviečia menininkus, dizainerius, muzikantus, rašytojus ir įvairiausių sričių entuziastus pristatyti savo kūrinius ar radinius ir atsakyti į publikos klausimus.

Vilniuje pristatoma net dviejų dalių programa su filmais, video, skaidrėmis, premjeromis, skaitymais, klausimais ir atsakymais. Durys atsidaro 8 val. vakaro, programa prasideda 8.20 val. Žiūrovai kviečiami atsinešti savų gėrimų ir užkandžių (!).

Programoje: Mėnulis, Saulė, meilė, nesvarumas, dviejų saulėlydžių ežeras, garso nuotykiai, sinchronizacija su Helsinkiu, girta ekstazė, iškylos iš Vilniaus į Lietuvą, senelio juostos, šiuolaikiškumas, laikinumas ir futurizmas.

Programą pristato: Juozas ir Julijus Balčikoniai, Ieva Kabašinskaitė, Virginija Januškevičiūtė, Rasa Juškevičiūtė ir Egidijus Praspaliauskas, Pia Lindman, Darius Mikšys, Julia van Mourik, Bradley Pitts, Misha de Ridder, Andrius Rugys / pb8, Darius Žiūra.

Sunku pasakyti, ko būtų galima tikėtis, tačiau aišku viena – netikėtumų neišvengsim. Puiki penktadienio vakaro pradžia!

Daugiau informacijos: www.lost.nl

Plakatą ir skrajutę Vilniaus vakarui sukūrė Egidijus Praspaliauskas.