.
2017    05    18

Naujos meno platformos „Meno Stalčius” atidarymas Vilniuje

artnews.lt

Šv. Oras_plakaTas-02

Gegužės 19 d. 19 val., Dariaus ir Girėno g. 25 atsidaro nauja menininko Liutauro Griežės galerija – meno platforma “Meno Stalčius”.  Ši erdvė savo veiklą pradeda pristatydama menininką Mantą Maziliauską ir jo kūrinį Šv.Oras

Galerija įsikūrė labai įdomioje, nedaug plačiai visuomenei žinomoje vietoje “skulptūros ir vitražo centre (SVC)”. Tai industrinis pastatas (aukštis 15m!) unikalus savo paskirtim, kuris buvo projektuojamas milžiniškų sovietinių skulptūrų kūrimui.

Po nepriklausomybes atkūrimo čia prisiglaudė daug kuriančių menininkų.

Pastato priešaky kuriamas skulptūrų parkas.

Projekto idėja – paversti “SVC” pilnai veikiančiu menų centru, pritraukti daugiau menininkų ir publikos į šią nuostabią vietą. Čia yra vieta, kur menininkai turi daug laisvės ir hektarus erdvės, jokių suvaržymų, platforma idėjoms ir dideliems užmojams, tai ko apskritai trūksta mūsų visuomenei.

 Šv. Oras. Taip pavadintu savo naujausiu kūrybos veiksmu Mantas Maziliauskas atidaro pirmą parodą aukščiausioje Lietuvos menų platformoj. Naujosios erdvės tūry pagrindinis dėmesys atiduodamas jos – Orui. Tapyba ir kiti daiktai čia pasikabina, atsigula, atsistoja kaip laikinieji palydovai. Atmosferinė instaliacija kuriama kaip neaaiškinamai kosminė ir kartu kaip absoliučios buities nuogybė.

Įėjimas pro didžiuosius vartus,
Projekto Šv. Oras uždarymas birželio 9d. 21 val.
Galerijos lankymas beveik kasdien, sutarus 86863756416