.
2010    10    04

Marijos Drėmaitės ir Vaido Petrulio paskaita 
„Modernizmas sovietmečio Lietuvoje: utopijos gimimas ir žlugimas“ NDG

artnews.lt

utopijos gimimas ir zlugimas

Spalio 7 d., ketvirtadienį, 20.00 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks Marijos Drėmaitės ir Vaido Petrulio paskaita 
„Modernizmas sovietmečio Lietuvoje: utopijos gimimas ir žlugimas“. Ši paskaita yra „ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO“ organizuojamo paskaitų ciklo „Modernizmas.lt: įtakos, ideologijos, palikimas“ dalis.

Autoriai, pastaruoju metu rengiantys knygą „Architektūra sovietmečio Lietuvoje”, pokalbio metu žada pasidalinti įžvalgomis apie sovietinio modernizmo paradoksus, žinomas ir nežinomas „skyles” geležinėje uždangoje, Lietuvos architektų ryšius su vakarais ir įvairius sovietinės ideologijos indoktrinacijos būdus bei lygmenis Lietuvos architektūroje.

Marija Drėmaitė ir Vaidas Petrulis – menotyrininkai, teoretikai, XX amžiaus Lietuvos architektūros tyrinėtojai. Marija – Lietuvos modernizmo architektūros ir industrializacijos periodo analitikė, pramoninio paveldo kultūrinės reikšmės ir jo pritaikymo šiuolaikinėms reikmėms tyrėja. Vaidas – Modernizmo ideologijos, architektūros ir politikos sąveikos, Kauno modernizmo paveldo tyrėjas.