.
2017    10    05

Londono SUNDAY meno mugėje – lietuvių menininkų darbai

artnews.lt


Spalio 3-8 dienomis Frieze meno mugės metu vyksta SUNDAY meno mugė, pristatanti 25 tarptautines meno galerijas ir kuratorių iniciatyvas. Įkurta 2010 metais, SUNDAY mugė orientuojasi į mažesnes galerijas ir kylančius menininkus. Pirmą kartą šioje mugėje prisistato su Baltijos šalių bei tarptautiniais menininkais dirbanti iniciatyva iš Lietuvos „&editions”.

Specialiai SUNDAY mugei “&editions” stende lietuvių menininkas Robertas Narkus rodys performatyvų kūrinį, kuris šių metų pavasarį buvo eksponuotas Šiuolaikinio meno centro parodoje „Träger“ (Nešėjas), parodos kuratoriai – Audrius Pocius ir Virginija Januškevičiūtė. Be Roberto Narkaus „Träger“ darbo, „&editions“ pristatys ir Roberto Narkaus riboto tiražo leidinį„Doghme“, taip pat Jono Meko, Deimanto Narkevičiaus, Daniel Gustav Cramer, Julijos Goyd, Egyboy, Vytenio Buroko ir Justino Vilučio, Ulijonos Odišarijos riboto tiražo meno kūrinius (angl. „editions“) bei leidinius.

Riboto tiražo meno kūrinius – „editions“ mugėje taip pat pristato Daata Editions, Kunstraum, Liverpulio Biennalė bei Nottingham Contemporary.

„&editions” šiais metais jau dalyvavo Los Andželo meno knygų mugėje „LAABF“ (remiant Lietuvos kultūros tarybai), vėliau dalyvavo Tate Modern vysktančioje „OFF Print“ mugėje Londone, ir visai neseniai grižo iš Niujorko meno knygų mugės – Printed Matter‘s NY Art Book Fair.

SUNDAY mugėje tai pat galite pamatyti ir dar vienos lietuvių menininkės – Elenos Narbutaitės darbus, kuriuos pristatys ispanų galerija „PM8“.

Roberto Narkaus projekto SUNDAY mugėje partneris – Lietuvos kultūros institutas.

SUNDAY mugės informacija:

Atidarymas:

ketvirtadienis, spalio 5 d. 12-18 val, tik su pakvietimais, 18-22 val. – atvira visiems

penktadienis, spalio 6 d. 12-20 val.

šeštadienis, spalio 7 d. 12-20 val.

sekmadienis, spalio 8 d. 12-18 val.

Įėjimas nemokamas.

Adresas:: 35 Marylebone Rd, Marylebone, Londonas, NW1 5LS

Daugiau informacijos: http://www.sundayartfair.com/

https://www.facebook.com/events/107197503365469/