.
2017    05    08

Lietuvos paviljono 57-ojoje Venecijos bienalėje atidarymas

artnews.lt
Scuola_San_Pasquale_639x380_1

Gegužės 12 d., 19 val.  57-ojoje Venecijos bienalėje, Scuola San Pasquale, San Francesco della Vigna (Castello 2786, 30122 Venecija) duris atvers Lietuvos paviljonas su Žilvino Landzbergo instaliacija „R“. Paviljono organizatorius: Šiuolaikinio meno centras, Vilnius. Komisaras: Kęstutis Kuizinas. Kuratorės: Ūla Tornau ir Asta Vaičiulytė.

Atidarymo programa:
19.00 Oficialus atidarymas dalyvaujant Lietuvos Respublikos kultūros ministrei Lianai Ruokytei-Jonsson
19.30 Styrmiro Örno Guðmundssono performansas „What Am I Doing With My Life?“ bendradarbiaujant su Jokūbu Čižiku ir Indriði Arnaru Ingólfssonu
20.00 DJ Exotip
Maistas: Delta Mityba

57-ojoje Venecijos bienalėje Lietuvą atstovaus Žilvino Landzbergo instaliacija „R“, atverianti hipnotizuojančias tikroves, kuriose šiaurietiški peizažai ir vaizdiniai susijungia su venecijietiška Scuola San Pasquale pastato balto kubo erdve.

R – tai ryšys, regimybė, ramybė, raktas, radis, renis, refleksija, realybė, reikšmė ir rimas. RA – kaip astronomijoje, mitologijoje, medicinoje, chemijoje, muzikoje, jūreivystėje ir kitur. R yra kompleksiškiausia abėcėlės raidė, aprėpianti platų geometrinių figūrų bei reikšmių spektrą ir tįstanti racionalumo ir fantazijos ribomis.

R yra būdingas Žilvino Landzbergo meninės praktikos elementas, kur R reiškiasi kaip erdvė ir kaip objektas, kaip veikėjas, raidė, ženklas ir portalas. Landzbergo instaliacijos įgyja fizinį ir jutiminį kūną, jose pasitelkiama pasakos struktūra, kuomet archetipiniai elementai, socialinės refleksijos ir asmeninės įžvalgos susipina į fantastinius erdvinius pasakojimus.

Daugiau apie projektą: www.artnews.lt

Lietuvos paviljoną Venecijos bienalėje pristato Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Organizatoriai dėkoja Lewben Art Foundation, Monikai Mačiulytei, Galerie Fons Welters, UAB „Druskininkų RASA“.

Nuotrauka: Milda Bendoraitytė

Lietuvos paviljonas veiks iki spalio 29 d.