.
2011    11    30

Lauros Grybkauskaitės kūrybos pristatymas galerijos „Vartai“ ketvirtadienio vakaro peržiūroje

artnews.lt

Gruodžio 1 d. 18 val.

 šiuolaikinio meno galerija „Vartai“ tęsia ketvirtadienio peržiūrų projektą ir kviečia į jaunosios kartos grafikės Lauros Grybkauskaitės kūrybos pristatymą. 

Nors menininkė dar studijuoja Vilniaus dailės akademijoje, bet jau spėjo sudalyvauti ir buvo įvertinta ne vienoje parodoje Lietuvoje ir svetur.

Svarbiausios Lauros Grybkauskaitės kūryboje vyraujančios temos: kasdienybės ritualų ir beprasmybės santykis, kurį pati autorė suvokia ir atranda tokių sąvokų kaip – civilizacija, pažanga, konkurencija, tradicija, istorija ir atmintis kontekste. „Akcentuodama asmeninį autentiškumą ir intuityvų realybės suvokimą į savo darbus žvelgiu kaip į galimą visuomeninės ir asmeninės būklės konstatavimą. Išgyventa beprasmiškumo būsena virto pagrindiniu mano kūrybos motyvu, kuris išprovokavo pamatinę darbų ciklo „Ritualai“ tezę: „>< = ?“ – abejonę „prasme“ ir „būtinumu“ – sako menininkė.
Pastaraisiais metais Lauros Grybkauskaitės kūryba buvo pristata personalinėje ir keliose grupinėse parodose bei Šiuolaikinio meno centre vykusiame projekte  – ,,Grafikos kontekstai: Deklaracija”.  16-ojoje tarptautinėje Varnos grafikos bienalėje, Bulgarijoje, menininkė pateko tarp pagrindinių prizininkų, o Lietuvoje jos kūryba buvo įvertinta Vytauto Jurkūno premija.
Kūrinius pristatys meno kritikė ir kuratorė Danutė Gambickaitė

Šiuolaikinio meno galerija „Vartai“ pristato visuomenei atviras menininkų darbų peržiūras. Šių dalykiškų, vienos valandos trukmės ketvirtadieninių renginių metu yra pristatomi vieno atrinkto menininko naujausi darbai, nagrinėjami jo kūrybos žanras ir raida, išskirtinumas bei potencialas.
Galerija „Vartai“viešas ketvirtadienio peržiūras rengia siekdama intensyviau rinkti ir visuomenei pateikti naujausias žinias apie šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, išsamiau pristatyti menininkus, greičiau pastebėti žinomų menininkų kūrinius bei atrasti naujus vardus. Peržiūrų metu sukauptos žinios bus naudojamos planuojant galerijos „Vartai“ organizuojamas parodas Lietuvoje bei užsienyje, parenkant dalyvius mugėms.
Galerijos „Vartai“ peržiūros pirmiausia skirtos meno kolekcionieriams, muziejininkams ir menotyrininkams, tačiau yra atviros visiems besidomintiems naujausiais įvykiais kūrėjų dirbtuvėse. Peržiūrai pateiktus darbus visą savaitę bus galima pamatyti ir įsigyti galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje.
Meno kolekcionieriams rengiami ir asmeniniai darbų pristatymai bet kurią savaitės dieną. Dėl susitikimo laiko suderinimo prašome kreiptis į galeriją „Vartai“ tel. (+370) 5 2122 949 ar el. paštu galerija@galerijavartai.lt
Menininkai, pageidaujantys pateikti darbus peržiūrai kviečiami kreiptis į galeriją el. paštu galerija@galerijavartai.lt

Iliustracijoje: Laura Grybkauskaitė, Iš ciklo „Ritualai” 2010 – 2011, giliaspaudė.