.
2012    10    31

Lauros Grybkauskaitės instaliacija „kafkiškas PROCESAS“ galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje

artnews.lt

Lapkričio 2 – 7 dienomis, galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje bus pristatoma jaunos menininkės Lauros Grybkauskaitės instaliacija kafkiškas PROCESAS.

kafkiškas PROCESAS – instaliacija, pačios autorės siejama tiek su menininko, tiek su jo kūrybinio proceso vertės ir savivertės įvaizdinimu. Kartais tarp užgimusios minties, jos realizavimo ir galutinio rezultato pasikartojanti nepasiekiamumo būsena, sukelia egzistencinę įtampą. Laura Grybkauskaitė savo instaliacijoje ją įvaizdina, paversdama įprastai žiūrovui nematomą kūrybinio proceso dalį ore pakibusiu objektu.

Laura Grybkauskaitė žinoma kaip jaunosios kartos grafikė, spėjusi sudalyvauti ir sulaukti įvertinimo ne vienoje parodoje Lietuvoje ir svetur. Šių metų pavasarį „Vartų“ galerijos peržiūrų kambaryje buvo pristatyta Lauros piešinių serija ,,Aristokratai“, o 2011 metų rudenį eksponuoti darbai iš estampų ciklo „Ritualai“ (2010/2011), „Būsena“ (2010), „Transliacija“ (2009). Svarbiausios menininkę dominančios, jos kūryboje socialinį charakterį įgaunančios temos: abstrahuota kasdienybė, nesėkmė, abejonės prasme ir būtinumu.