.
2017    07    18

Laboratorija–stovykla BEYOND į Allenheads (JK) sukvies menininkus iš skirtingų Europos šalių

artnews.lt

 

 Vilniaus dailės akademijos (VDA) ir Allenheads Contemporary Arts (ACA) bendrai organizuojama laboratorija–stovykla „Beyond“ (liet. „anapus“) šių metų liepos 16–22 d. į Allenheads, Jungtinę Karalystę, pakvies grupę kylančių menininkų iš skirtingų šalių – JAV, Jungtinės Karalystės, Lietuvos, Vokietijos. „Beyond“ – tai

eksperimentinis edukacinis renginys, pasiūlysiantis menininkams ir tyrėjams darbo ir ekspozicines Allenheads Contemporary Arts rezidencijų centro erdves, esančias atokiame Northumberland regione, bei neseniai pastatytą observatoriją, atveriančią bene gražiausius naktinio dangaus vaizdus visoje Jungtinėje Karalystėje.

Pavadinimas ir žodis „beyond“ šio renginio kontekste reiškia atvirą pradžios tašką; kaip sąvoka jis nurodo vietą, į kurią dar neatvykta, ar vietą, kurios negalima pasiekti, pavyzdžiui, daugiau nei humoras, toliau nei abejonės šešėlis, iš anapus, toliau nei vaizduotė. Remdamiesi šia tema, susitikimo metu dalyviai nagrinės buvimo, gyvenimo, išlikimo, suvokimo ir komunikavimo būdus. Allenheads – tai vieta erdvėje, kurioje neatrastos ir neįsivaizduojamos teritorijos tyrinėjamos fiziniais, psichologiniais ir metafiziniais aspektais. „Beyond“ – tai bandymų laboratorija, paskatinsianti eksperimentuoti su atrastomis idėjomis ir kūrybos metodais.

Renginio savaitės metu vyks pristatymai, diskusijos, susitikimai, išvykos atvirame ore. Artūras Raila (VDA) pristatys projektą „Individuacijos procesas ir gyvenimas anapus laiko“, Alvydas Lukys (VDA) paskaitoje „Anapus kompleksiškumo“ kalbės apie visatos kilmės modelius ir egzistencijos paradoksą, menininkai John Bowers ir Tim Shaw pristatys performansą ir paskaitą „Į miškus“, kolektyvas Experimental architecture group siūlys pokalbį tema „Kaip iš viršaus, taip anapus“. Laboratoriją užbaigs atvira diskusija ir dalyvių projektų pristatymas.

Renginį organizuoja Vilniaus dailės akademija kartu su Allenheads Contemporary Arts, bendradarbiaudamos su organizacija Institutio media. Projekto rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba bei Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Migruojančios meno akademijos yra Europoje veikianti inovacijų ir dalijimosi patirtimi platforma meno edukacijos bei tyrimų srityje.

Daugiau informacijos www.migaa.eu