.
2013    01    28

Kvietimas menininkams dalyvauti tarptautiniame medijų meno ir muzikos festivalyje „Centras“

artnews.lt

centras_logo

2013 metų tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“ vyks balandžio 8–14 dienomis Kauno miesto centre esančiose atvirose ir uždarose erdvėse. Tradiciškai festivalio programą sudarys trys renginių kategorijos: teoriniai pranešimai, kūrybinės dirbtuvės ir gyvi audiovizualiniai pasirodymai.

Šiemet festivalio tema – tarmės (dialektas) ir jų reikšmė bei vieta šiuolaikinėje audiovizualinėje kultūroje. Tarmės – tai kalbos rūšis paplitusi tam tikroje geografinėje teritorijoje. Šiuolaikiniame, greit kintančiam pasaulyje tarmės išlieka ne tik svarbia lingvistine, bet ir etninės kultūros, tautosakos paveldo dalimi, kuriai atradus nišą internete bei kitose moderniosios kultūros srityse, atsirado daugiau raiškos galimybių. Nykstant gyvųjų tarmių tradicijai kviečiame menininkus interpretuoti šią temą įvairiomis audiovizualinėmis formomis: VJ pasirodymais, video mapping‘ais, meniniais performansais, gyvais muzikiniais ir tarpdisciplininiais pasirodymais, instaliacijomis, pašnekesiais, kūrybinėmis dirbtuvėmis ir t.t. Laukiame Jūsų pasiūlymų ir raginame pasidalinti šiuo kvietimu su draugais, kolegomis bei tais, kam galėtų būti aktualu. Menininkai, norintys dalyvauti festivalyje, pasiūlymus gali teikti el. paštu: info@cntrs.lt

Savo laiške trumpai prisistatykite, aprašykite savo projektą ar idėją, nurodykite tam reikalingus resursus ir festivalio organizacinė komanda su jumis susisieks. Taip pat laukiame ir kitų, nuo temos labiau nutolusių, bet ne mažiau aktualių meninių pasiūlymų.

Pasiūlymus galima siųsti iki 2013 02 15