.
2015    03    30

Kunigundos Dineikaitės paroda „Aš myliu šią mėlyną“ „Klaipėdos galerijoje“

artnews.lt

love this blue

Kaip atrodytų jausmai jei jie turėtų spalvas? Dailininkė Kunigunda Dineikaitė savąją interpretaciją pateikia tapybos darbų parodoje „Aš myliu šią mėlyną“, kurios atidarymas įvyks balandžio 2 d., ketvirtadienį, 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (bažnyčių g. 6).

Mįslingas parodos pavadinimas yra tarsi nuoroda į pagrindines autorės raiškos priemones – spalvą ir santykį. „Spalva visuomet pirmiau, o tik vėliau tekstas – pavadinimas jai. Vertimas. Sukurto vaizdinio minties galimybė“, – pasakojo dailininkė. Parodoje žiūrovai išvys jos sukurtas tapybines miniatiūras bei jas praskleidžiančius tekstus.

Kaip gimsta K. Dineikaitės kūryba? „Dažnai važiuoju, tiesiog važiuoju ir užsirašau įvairiausius paveikslėlius atmintyje. Tuomet ir sapnuoju labai daug. Man patinka sapno meditatyvinė būsena, kūno svoris, miego gilumas arba negilumas, vaizdo regimybė ir vaizdo apgavystė. Dažo slinktis, jo masė, kvapas. Tapau tuomet kai pajuntu minties svorį, koncentraciją. Kuomet išsigrynina tai, ką noriu šnekėti. Žmonės tai vadina įkvėpimu, o aš tapybą vadinu darbu“, – mintimis dalijosi tapytoja.

Tapybos mokslus baigusi Vilniaus dailės akademijoje ir Sasekso universitete, Vest Dyno koledže (D. Britanija) šiuo metu Kunigunda Dineikaitė dėsto tapybą Lietuvos edukologijos universitete.

Paroda veiks iki balandžio 19 d.