.
2015    08    29

Keturių lietuvių menininkų paroda „Šiaip mene aš – drąsus...“ Gdanske

artnews.lt

important jpg_Jurcikas_Atgal i ateiti

2015 m. rugsėjo 3 d. Šiuolaikinio meno centre „Laznia“, Gdanske, atidaroma lietuvių menininkų kūrinių iš Modernaus meno centro kolekcijos paroda. Linas Jablonskis, Evaldas Jansas, Jonas Jurcikas ir Andrius Kviliūnas nepriklauso vienai menininkų grupei ir bendroje ekspozicijoje pavadintoje „Šiaip mene aš – drąsus…“ kartu rodomi pirmą kartą.

Anot parodos kuratorės Ramintos Jurėnaitės, savo piešiniuose, tapyboje ir video filmuose pasirinkę skirtingus – atsiskyrėlio, anarchisto, utopinių modelių kūrėjo ir atgailautojo, vaidmenis, jie tyrinėja tą pačią temą. Menininkų dėmesio centre – visiems pažįstama būsena, kai sutrinka realybės pojūtis, kai nebežinai, ar taip buvo iš tikrųjų, ar tau tik atrodo. Dar sunkiau, kai pati tikrovė tampa chaotiška ir kasdienybėje galioja absurdo dėsniai, o individai praranda savikontrolę. Visi keturi menininkai inscenizuodami absurdus ilgisi prasmės.

Ekspozicija Gdanske veiks iki 2015 m. lapkričio 1 d.

Parodą organizavo Modernaus meno centras. Ji yra sudėtinė programos „Vilnius Gdanske“ dalis. Parodai išleistas gausiai iliustruotas trikalbis katalogas „Ogólnie rzecz biorąc, lubię odważną sztukę…/ Šiaip mene aš – drąsus…/ In general, I am brave in art…“ (lenkų, lietuvių ir anglų kalbomis, 54 puslapiai), pristatantis menininkus, jų kūrybą bei eksponuojamus.