.
2013    11    27

Karoliniškių architektūros laboratorijos savaitės programa

artnews.lt

1477851_489171484531115_1369089436_n

Karoliniškių architektūros laboratorija kviečia į renginius lapkričio 26 – gruodžio 1 dienomis:

11.26 antradienį REdiskusija – Edita Šarkienė / Būsto idėja
 Rediskusijų pristatymams judant į pabaigą, mūsų pašnekovė papasakos apie Birštono EKO miesto viziją. EKO miestas – tai inovatyvius, aukštesnius nei vidutiniai šalies reikalavimai, taikantis gyvenimo kokybę gerinančius ekologinius, aplinką tausojančius sprendimus, turizmo ir kurortinio gydymo bei sveikatinimo centras. EKO miestas – puikus idėjų šaltinis Karoliniškėms! Ateik, ir išgirsk apie tai pirmas!.

11.28 ketvirtadienį nuo 15 valandos /  stalo žaidimai NE TIK vaikams

Žaidimų meniu: Bridge, Alias, Space Alert, Citadelės, Dixit, Kings burg, Prince of the city, Risk, Junta, RPG… ir visi fantazijos vaisiai.

11.29 penktadienį nuo 19.00 valandos / MENŲ VAKARAS vol2

Ar žinojai, kad poetai Antanas A. Jonynas, Valdemaras Kukulas, Antanas Gailius, Sigitas Geda, Alvydas Šlepikas ir kiti parašė eilėraščių apie Karoliniškes? Mes manome, kad metas surinkti šias eiles draugėn ir jas paskaityti. O kartu su menininke Coolturiste Laima Kreivyte padiskutuosime, kas gi tokio yra Karoliniškėse, jog joms neabejingi lieka ir poetai.. Vakaro metu, garsus fotografas Raimundas Urbakavičius žada pristatyti vienos valandos trukmės vieno kadro parodą specialiai jums. Bus šiltas ir svaigus vakaras… 

11.30 šeštadienį nuo 13.30 / KAROLINIŠKIŲ  TALISMANO atidengimas/ 14.00 /  KAROLINIŠKIŲ GARSŲ RINKIMAS / 19.00 / AUDIO-RECYCLING’O EKSPERIMENTAS vol2

13.30 prie K-lab bus atidengtas Karoliniškių laimės talismanas – KAROLINIŠKIŲ LABAS. Visi, norintys prisiliesti prie laimės gręžiant varžtą, ar prisiliesti prie jo pirmieji – labai kviečiami.

Nuo 14.00 kviečiame prisijungti prie Karoliniškių garsų rinkimo. Ar kada pagalvojai, kaip garsai keičia erdvę? Ar tyrinėdamas rajono garsus ir akustikas, gali jį pažinti geriau? K-LAB įtaria, kad Karoliniškėse galima išgirsti daug netikėtų skambesių. Požeminių perėjų, garažų ir bromų po pastatais aidai, metalinių vaikų aikštelių skambėjimas, baltarusiškų eilių deklamavimas Pranciškaus Skorinos mokykloje, viso miesto garsai ant atodangos krašto, turgaus šurmulys, širdies plakimas Karoliniškių poliklinikos kabinete, kaimynų dainavimas po tavo buto grindimis, Karoliniškių muzikos mokyklos repeticijos, akoredeonų koncertas išnykusiame Pasakų parko amfiteatre. Būtinai prisijunk prie Karoliniškių garsų rinkimo ekspedicijos ir išgirsk visa tai pats! Keliausime po netikėtas vietas, įrašinėsime jų garsus ir tikrinsime akustiką savadarbiais instrumentais bei savais balsais. Ir ne šiaip sau –

šie įrašai tą patį vakarą K-LAB, nuo 19.00 valandos bus perdirbami antroje AUDIO-RECYCLING’O EKSPERIMENTO dalyje. Tai tęstinis ad_OS (Tomas Grunskis, www.ad-os.net) garso meno projektas, kuriame naudojamas su konkrečia erdve ir vieta susijusio, emocinį bei fizinį poveikį darančio garso perdirbimo (recycling) principas. Ateik į K-LAB 19.00. Tik nepamiršk ausinių!

12.01 sekmadienį nuo 11.00/ Pusryčiai su LAZDYNAI for LUNATICS

Sekmadieniais mes bendraujame, planuojame ir tariamės. Atsinešk ingredientą, drauge kepsime bandeles, gersime šviežią kavą ir kalbėsimės apie rajono istoriją bei ateitį. Ateik – mūsų kavos ir bandelių pakaks visiems!

Tai bus dar vienas ypatingas sekmadienis – Benjamin Cope (EHU) mums pristatys ilgai lauktą knygą apie Karoliniškių kaimyną –  LAZDYNAI for LUNATICS / Lazdynai pamišėliams. Būtinai ateik ir išgirsk tai pirmas!

O BE TO greit vyks PECHA KUCHA. VOL 2: MANO ARCHITEKTŪRA

Po neseno pirmojo karto visi šaukė Dar.

 Tad naujam grupinio architektūrinio sporto seansui vėl renkamės K-LAB, gruodžio 6 dieną, penktadienį, 20h ir pradedam savaitgalį neįpareigojančia tema – Mano Architektūra.  

‘Žmogaus pažinta subjektyvi realybė yra sąlygojama esminių potraukių ir instinktų, sukuriančių išorinio pasaulio vaizdą’ teigė Sigmund Freud.  Todėl žmogau, architekte, dėstytojau, studente, ateik ir pasidalink istorija apie savo architektūros dievus, kiemą ar avangardines mintis, kurios sukūrė / kuria tave tokį ir čia.

Registruokis iki gruodžio 2 dienos (pirmadienis), adresu arch@archfondas.lt

Ateik! Pasisakyk! Išklausyk!

** Pecha Kucha  – tai pristatymo forma, padedanti kūrybinius sumanymus pristatyti greitai, informatyviai ir patraukliai. Pavadinimas „Pecha Kucha“ yra kilęs iš japonų šnekamosios kalbos ir reiškia „trumpas kalbėjimas“. Pecha Kucha esmė – glausti, įdomūs pristatymai, pateikiami vieno vakaro metu neformalioje aplinkoje. Siekiant užtikrinti šios sistemos veiksmingumą, sukurtas aiškus ir griežtas 20×20 Pecha Kucha formatas. Tai reiškia, kad kiekvienam pranešėjui skirta 20 rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi, kiekvieno pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių. 

Karoliniškių architektūros laboratorija (K-LAB) atvira eksperimentinė komunikacijos erdvė tipiniame Karoliniškių daugiabutyje. Iki pat gruodžio mėnesio K-LAB dirba su įsitvirtinusiais stereotipais apie miegamuosius rajonus, gyvai tyrinėja Karoliniškes ir organizuoja daug tęstinių veiklų bei akcijų, provokuodami gyventojus įsitraukti, patvirtinti arba paneigti stereotipus bei atrasti savo gyvenamąjį rajoną iš naujo.

… tuo tarpu pranešame, kad K-LAB veikla artėja prie finalo. Jei dar pas mus nebuvai – turi galimybę tai padartyti iki gruodžio 15 dienos. Pabaigtuvių savaitgalį skelbsime visų K-LAB užgyventų daiktų aukcioną (o tai juk puiki proga įsigyti originalių dovanų artimiesiems ir paaukoti labdarai). Kas bus toliau? Pasiūlyk. Mes, kaip visada – atviri 

Ateik arba rašyk: k-lab@k-lab.lt  Facebook: K-LAB, www.k-lab.lt  

L. Asanavičiūtės g. 46, Vilnius