.
2016    06    16

„Kabineto” ir „Studium P” paroda „Laikina kolekcija” Kultūros naktyje

artnews.lt

Laikina kolekcija

Birželio 17 d., penktadienį, „Kultūros nakties” Vilniuje metu, nuo 20 val. iki vidurnakčio „Studium P” (Pylimo g. 20-1) vyks paroda „Laikina kolekcija”, rengiama bendradarbiaujant su projektų erdve „Kabinetas”. Parodoje dalyvauja menininkai Lukas Danys, Eglė Grėbliauskaitė, Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys, Ekvilina Milaševičiūtė, Gedvilė Tamošiūnaitė, Eglė Ulčickaitė.

Paroda „Laikina kolekcija”, pristatoma kaip keistenybių kabinetas, tiria meno lauko institucinę kaitą bei šiuolaikinius tikrovės fiksavimo būdus. Muziejų pirmtakais buvę keistenybių kabinetai kaupė meno kūrinius, gyvosios ir negyvosios gamtos elementus, bei netikėtus objektus. Tokie kambariai buvo supančios aplinkos liudininkais, leidžiančiais pamatyti ir ištirti žmogaus tikrovę. Dabar apie tai kalba ne tik muziejai, bet ir galerijos, projektų ir kitos erdvės, pristatančios parodas įvairiomis temomis, siekiančiomis perteikti pasaulio suvokimo būdus.

Asmeninė ar insitucinė kolekcija, kaupiama kaip sisteminė praeities liudininkė, gali tapti ir pareiškimu apie dabartį bei ateities spėjimu. „Laikina kolekcija” – kelias valandas veiksiantis meno rinkinys-paroda, kaip efemeriškos tikrovės atspindys. Alternatyvioje erdvėje pateikta objektų kolekcija liks praeityje kaip dabartinės tikrovės dokumentacija.

Paroda sujungs kelias skirtingo formato erdves – iš Kauno trumpam persikelsiančią projektų erdvę „Kabinetas”, Vilniuje esančią renginių vietą-butą „Studium P” bei ten šiuo metu įsikūrusį migruojantį knygyną „Juodas šuo”. Parodą kuruoja Vaida Stepanovaitė.