.
2016    11    11

Justinos Nekrašaitės paroda „ORANŽINĖ YRA KARŠTA…” „Kabinete“

artnews.lt

nekrasaite-paroda

Lapkričio 16 d., trečiadienį, 18 val. projektų erdvėje „Kabinetas“ (A. Mapu g. 20, Kaunas) bus atidaryta pirmoji Amsterdame gyvenančios Justinos Nekrašaitės personalinė paroda Lietuvoje „ORANŽINĖ YRA KARŠTA, RAUDONA YRA EKSTREMALI, ŽALIA YRA ŠYKŠTI, GELTONA YRA PAKELIANTI, PURPURINĖ YRA SANTŪRI. BET AŠ NORIU KALBĖTI TIK APIE MĖLYNĄ.”

Lapkričio 19 d. šeštadienį, 17 val. lankytojai kviečiami į Jauniaus Pisaravičiaus paskaitą-svarstymą apie jusles ir juslinę patirtį. J. Pisaravičius yra menininkas, dramaturgas, dirbantis su netradicinėmis teatro formomis.

Paroda prasideda kaip spalvų tyrimas per asmeninę percepciją ir improvizaciją. Sukurta specialiai projektų erdvei „Kabinetas“, paroda jungia patirtis, dialogus ir pastaruoju metu menininkę dominančius kūrybos procesus.

Sąmoningai nusigręžiant nuo asmeninio naratyvo ir remiantis mėlynos spalvos kaip liūdesio ir tuštumos tyrimu, ekspozicinėje erdvėje kuriama administracinės erdvės nuotaika. Kaip ir spalva, parodoje tekstas neatsiejamai veikia kaip vaizdas. Objektų tarpusavio jungtis menininkė konstruoja kaip atspirties taškus daugiabriauniams žiūrovų suvokimams.

Justina Nekrašaitė (g. 1987) šiuo metu gyvena Amsterdame. 2012 m. baigė VDA Fotografijos ir medijos meno studijas. Nuo 2011 m. rengia personalines parodas bei dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje ir Olandijoje. Menininkė taip pat yra projektų erdvės EIGHTEEN 29 steigėja, kuratorė bei Bookstore Space kuratorė Amsterdame. Kūryboje J. Nekrašaitė dažniausiai kvestionuoja vaizdo ir jo suvokimo ryšius, atminties ir savęs sąsajas su asmenine ar bendruomenine patirtimi. Kuria fotografijos, teksto srityse, dažnai jungia kitas meno šakas.

Paroda veikia iki lapkričio 23 d.