.
2012    12    06

Jono Meko kūrybos retrospektyva „Serpentine“ galerijoje, Londone

artnews.lt


Bene žymiausias lietuvių kilmės filmų kūrėjas, kritikas, poetas ir menininkas Jonas Mekas kartu su sūnumi Sebastianu, dukra Oona bei savo ištikimais draugais atvyko į Londoną, kur viešės iki gruodžio 13 dienos. 90-ies metų jubiliejų švęsiantis Jonas Mekas savo darbus pristato vienoje garsiausių Londono galerijų Serpentine. Į atidarymą, kuris vyko gruodžio 4 dieną, sugužėjo gausus būrys Jono Meko gerbėjų.

Paroda veiks nuo gruodžio 5 dienos iki 2013 metų sausio 27 dienos. Šia proga Britų filmų institutas (BFI) gruodžio 6-16 dienomis ir sausio 5-26 dienomis rodys Jono Meko filmų retrospektyvą, kurią pradės jo pokalbis su Mike Figgis ir Sandra Hebron.

Gruodžio 12 dieną Serpentine galerijoje įvyks išskirtinis Jono Meko ir draugų Daliaus Naujokaičio, Augustino Varkalio, Pip Chodorov, Jonathon Haffner, Lionel „Fox” Magal, Jack Northover, Kenny Wollesen ir Giuseppe Zevola renginys. Vakaro metu bus skaitoma poezija, skambės muzika. Bilietai į šį koncertą buvo išgraibstyti netrukus po jo paskelbimo.

Jonas Mekas neliko nepastebėtas Jungtinės Karalystės žiniasklaidos: didžiuosiuose dienraščiuose „The Guardian“ ir „The Telegraph“ pasirodė straipsniai, o Jono Meko paroda Serpentine galerijoje rekomenduojama kaip viena geriausių Londone šventiniu laikotarpiu.

Nuotrauka: ©  Inesa De La Roche – Dark Theatre.