.
2014    11    10

Jaunos menininkės Živilės Minkutės instaliacija „Jungtys“ Kauno paveikslų galerijoje

artnews.lt

zivile_minkute

Lapkričio 14 d. 17.30 Kauno paveikslų galerijos (Donelaičio g. 16) II aukšto ekspozicijų erdvėje bus atidaryta jaunos menininkės Živilės Minkutės instaliacija „Jungtys“. Instaliacijos pristatymas įvyks prieš šiuolaikinės Lietuvos tekstilės kolekcijos „Laiko drobulė“ parodos atidarymą (18.00, Paveikslų galerijos parodų salė), tad žiūrovai tą patį vakarą kviečiami apžiūrėti net du meno projektus.

Živilė Minkutė yra jauniausios kartos menininkė, šiuo metu studijuojanti grafikos magistrantūroje Vilniaus dailės akademijoje, surengusi keletą personalinių parodų Vilniuje ir Šiauliuose. Paveikslų galerijoje menininkė eksponuos didelių formatų monotipijas. Parodos pavadinimas – nuoroda į jungtis, metafiziškai siejančias pasaulį. Kūriniuose galima apčiuopti savirefleksijos bruožų, nuorodų į tapatybės paieškas, būties ir santykio su aplinka apmąstymus. Antra vertus, paroda įdomi instaliatyviu grafikos kūrinių eksponavimu, kurį menininkės komentuoja taip: „instaliacijoje linijos atkyla nuo popieriaus ir ima skrosti erdvę, o jų išeities taškai formuoja siluetą – autoportretą“. Parodai būdinga interaktyvi forma: žiūrovas tampa ne tik pasyviu stebėtoju, bet ir parodos proceso dalimi.

Jaunąją menininkę pristato Art-Cart, virtuali šiuolaikinio meno galerija. Tai vienintelis Lietuvoje tarptautinis interaktyvus tinklalapis, veikiantis kaip Lietuvos ir užsienio menininkų kūrybos pristatymo ir pardavimų platforma. Projektas skirtas vystyti kūrybinį verslą, plėsti lietuviškos meno produkcijos rinką ir didinti jaunų menininkų kūrybos sklaidą. Nuo sausio iki liepos mėnesio visi Art-Cart užsiregistravę menininkai dalyvavo konkurse parodai surengti, kurio laimėtoja buvo paskelbta Živilė Minkutė. Ši paroda – jau antrasis virtualios galerijos incijuojamas meno projektas šį rudenį. Spalio 25 dieną, Tarptautiniame Vilniaus oro uoste Art-Cart dalyvavo pristatant fotografijos menininko Igno Maldžiūno parodą.