.
2017    09    20

Jauniausias pasaulyje meno kolekcionierius žvalgėsi Lietuvoje

artnews.lt

 Lietuvoje rugsėjo 10-16 d. viešėjo ypatingi svečiai iš Kinijos – Pekino 798 menų rajone įsikūrusio muziejaus “M Woods” vienas iš steigėjų, meno kuratorius ir kolekcionierius Maiklas Xufu Huang ir “M Woods” kuratorė bei edukacinių programų vadovė Emma Law.

Maiklas Xufu Huang (g. 1994 m.) šiemet baigė Pensilvanijos universitetę, Forbes įtraukį jį į trisdešimtuką įtakingiausių meno kuratorių iki 30-ies, jis yra vienas jauniausių pasaulinio garso meno kolekcionierių, jis yra Niujorko Naujojo muziejaus tarybos narys, o jo kuruojamos parodos Pekine “M Woods” šiuolaikinio meno muziejuje jau tapo meto įvykiu Pekine.

 Prieš vizitą į Lietuvą ekspertai išreiškė norą susipažinti su Lietuvos menininkais, kurių kūryboje menas sąveikauja su technologijomis. Būtent todėl atvykę į Vilnių Maiklas ir Emma susipažino Robertu Narkumi, Lina Lapelyte, Julijonu Urbonu, Augustinu Serapinu. Ekspertai ypatingą ryšį užmezgė su Vilniaus pakraštyje įsikūrusiu Rupert rezidencijų centru ir jo direktore bei meno kuratore Juste Jonutyte. “M Woods” planuoja plėsti savo erdves ir veiklos kryptis, kurti rezidencijų programą, todėl visai tikėtina, kad netrukus lietuvių menininkai turės daugiau progų reziduoti Kinijos sotinėje.

 Vėliau ekspertai prisijungė prie Lietuvos kultūros instituto organizuojamos dailės ekspertų vizitų programos ir drauge su svečiais iš Didžiosios Britanijos, Izraelio, Vokietijos, Italijos, Ukrainos, Lenkijos dalyvavo Baltijos Trienalės preliude Vilniuje ir Kauno Bienalės atidaryme Kaune

 Ekspertų iš Kinijos vizitą organizavo ir finansavo Lietuvos kultūros atašė Kinijoje ir Lietuvos kultūros institutas.

Parengė Agnė Biliūnaitė, Lietuvos kultūros atašė Kinijoje