.
2011    10    25

Išmaniosios tekstilės paroda „PABUSKIT - pasaulis pasikeitė!“ VDA galerijoje „Årtifex“

artnews.lt

Spalio 25 d., 18 val. VDA galerijoje „Artifex“ (Gaono g.1, Vilnius) atidaroma Estijos dailės akademijos Tekstilės dizaino katedros studentų eksperimentinės, išmaniosios tekstilės paroda „PABUSKIT – pasaulis pasikeitė!“ Ši  paroda yra VDA Tekstilės galerijos „Artifex“ inicijuoto projekto „IR VĖL PABALTIJO PIRMŪNĖ? IŠMANIOJI ESTŲ TEKSTILĖ“ dalis. Šių metų pavasarį buvo pristatyta EAA Tekstilės dizaino katedros profesorės Krista Leesy paroda „Su meile iš Estijos”, šioje antrojoje projekto parodoje, savo darbus demonstruoja tos pačios katedros studentai

Šioje parodoje yra eksponuojami Estijos dailės akademijos Tekstilės dizaino katedros studentų darbai, kurie pirmą kartą buvo pristatyti  Frankfurte vykusioje interaktyvių projektų parodoje Techtextil 2011. Tekstilės dizaino katedra (esanti Taline) koncentruojasi ties dizaino vystymu ir pritaikomumo plėtra. Jau nuo 2005 metų čia eksperimentuojama su interaktyvia tekstile, todėl ji yra pelnytai laikoma  šios srities lydere Estijoje.

Įprastos tekstilės kūrimo technikos, tokios kaip mezgimas, siuvinėjimas, marginimas ar kitos, yra naudojamos šiuolaikiniame kontekste ir nauju būdu, kai kur prijungiant elektroniką. Interaktyvumo panaudojimas darbuose sukuria žaismingumo efektą, arba pateikia problemų sprendimo variantus.

Paroda veiks iki lapkričio 12 d.