.
2018    02    16

Inos Budrytės paroda „Dviejų juodų periodas“ galerijoje „The Room“

artnews.lt

Vasario 22 d., ketvirtadienį, 18 val. The Room galerijoje (Polocko g. 17, Vilnius) atidaroma tapytojos Inos Budrytės akvarelės darbų paroda „Dviejų juodų periodas“.

Parodoje menininkė rodo ketverių metų akvareles. Inos Budrytės žodžiais, „kūryba yra ta žemė, ant kurios tvirčiau atsistojus galima pažvelgti į chaotišką gyvenimą iš šalies, atskirti pelus nuo grūdų, pasirinkti spalvų, vaizdų, motyvų ir bristi į fantazijos pievas, konstruoti dar nematytus vaizdus, pasakoti dar negirdėtas istorijas, kelti savas vėliavas“.

Kaip rašo dailėtyrininkė prof. dr. Raminta Jurėnaitė: „Budrytė savaip derina kasdieniškus ir fantastinius motyvus, žaidžia spalvų ir dydžių santykiais, suteikdama vaizdiniams paslaptingumo. Figūros ir daiktai plokštumoje išdėliojami tarsi rebusas <…>. Inos Budrytės piešinius iš tikrųjų galima skaityti kaip pasakojimus, bet jie saugo svetimus prisiminimus ir slepia tiek daug reikšmių, kad žiūrovams belieka gėrėtis jais ir stebėtis, kodėl nesiseka įminti, regis, tokios kasdieniškos paslapties.“ (citata iš Inos Budrytės parodos „Iš mano kambarių“ katalogo, MMC, 2010).

The Room – nauja galerija, ekspozicijų erdvė Užupyje. Kūrybinė vieta, atvira ir pripažintiems meistrams, ir jaunosios kartos kūrėjams.

Paroda vyks iki 2018 m. kovo 30 d.