.
2015    03    09

Ievos Gudmonaitės paroda „Laukai prie Vilnelės“ galerijoje „Akademija“

artnews.lt

Ievos Gudmonaites plakatas 2015

Kovo 9 d., 17 val.,  galerijoje „Akademija” (Pilies g. 44/2, Vilnius) atidaroma Ievos Gudmonaitės paroda „Laukai prie Vilnelės“.

Autorė taip pristato savo parodą:

„Kviečiu ateiti į atsisveikinimą su mergaite, vilkinčia ružava striuke, o gal su ružava striuke, kuri atstovavo tiek maištą, tiek vaikišką naivumą – bet atsisakau ne tiek šių savybių, kiek noriu išleisti Ją, tą kažką, kas buvau, bet nebesu. Šitiek kartų ji jau bandė išeiti – tiek per performansus, kūrinius ar sapnus, tačiau paaiškėjo, jog ji dar nori šios parodos, kur galėtų atsiskleisti visu tuo „kūrybiškai šiurpiu” grožiu.

„Ji gera menininkė – jai reikėtų gero kuratoriaus, nes kitaip būtų lengva pagalvoti, jog ji tiesiog išprotėjus” – kartą man pasakė viena draugė, jog taip nugirdusi kalbant Laimą Kreivytę po performanso, kurio metu, kovą, sniegui vos vos nutirpus – šokau plaukti į Vilnelę” –

Šįkart mano kuratorius – vėlgi atsitiktinumas, vėjas ir vanduo.
Netikėtai spontaniškai, kaip ir visa kita gyvenime – suorganizuota paroda. Jaučiu, kad čia ji, ta mergaitė, ją ir suorganizavo… Ar ji geras kuratorius be to, jog yra išprotėjus? Nežinau. Tegu sprendžia menotyrininkai.

Išties apie ją.. apie ją tiek daug būtų galima pasakoti. Istorijų, nuotykių – jie netilptų į parodos aprašymo lapą. Netilptų bandant žodžiais užpildyti baltas galerijos sienas.

Dėl to bent truputį. Ji dar nori bent truputį – truputį pasivaidenti.“

Kovo 12 dieną, ketvirtadienį, 16.30 val. „Akademijos” galerijoje vyks  parodoje neeksponuojamų video darbų ir performansų peržiūra – diskusija.

Paroda veiks iki 15 d.