.
2012    04    02

Gedimino Akstino ir Antano Gerliko susitikimų paroda parodų erdvėje „The Gardens“

artnews.lt

Balandžio 6 d., penktadienį, 18 val. parodų erdvėje „The Gardens“ (Planetariumas, Konstitucijos pr. 12A, Vilnius) atidaroma menininkų Gedimino Akstino ir Antano Gerliko susitikimų paroda.

Ši paroda randasi kaip patirtys kino seanso metu dingus elektrai, kuomet ekrane blykstelėjus šviesai, neriama į tamsą, o tu vis dar impulsyviai žvelgdamas į ekraną pradedi jausti kitą esantį šalia ir šypsaisi žinodamas, kad jis šypsosi ar gailisi dar iki žinojimo, dėl ko jis šypsosi ar gailisi. Parodos nuolat vyksta mainų pavidalu. Šįkart matyti, ką kiekvienas atsineša į susitikimą, kai jau žino, kur eina. Taip ši paroda tampa ir apsikeitimu, panašiu į tą, kuomet traukinių stoty du keleiviai susikeitė laikraščiais. Jie toliau nuvažiavo savo reisais, o laikraščiai buvo skirtingų dienų.

Gediminas Akstinas (g. 1961) yra vyresnės kartos menininkas, geriausiai pažįstamas iš savo masyvių metalo konstrukcijų ir antropomorfiškų rankų darbo lentynėlių. Kūrinių sprendiniai visada neatsiejami nuo konkrečios vietos ir situacijos. Savo kūryboje dažnai naudoja kasdienybei priklausančius daiktus, nepamiršdamas jų idėjų ir formų teikiamų galimybių naujoms istorijoms.

Paskutinės parodos: Dimensija 1, ŠMC, Vilnius, 2006; Europa/4 taškai, Kultūros platforma KultFlux,Vilnius, 2009; RITA, Antano  Mončio namai – muziejus, Palanga,  nuo 2010.

Antanas Gerlikas (g. 1978) yra jaunosios kartos menininkas. Savo darbuose jis įvairiomis formomis analizuoja meno kūrinio logiką, tai daro žvelgdamas iš kasdienio gyvenimo ir paties kūrinio perspektyvų. Parodoje-susitikime Antanas Gerlikas dalyvaus pateikdamas meno kūrinius kaip tranzitinius objektus.

Paskutinės parodos: Pasivaikščiojimas, ŠMC fojė, Vilnius, 2012; The Museum Problem, kuratorius Chris Fitzpatrick, galerija Frutta, Roma, 2012; Foto finišas, autorius Raimundas Malašauskas, ŠMC, Vilnius, 2011.

Parodos kuratorės Monika Lipšic ir Gerda Paliušytė.

Paroda veiks iki šių metų gegužės 10 d.

„The Gardens” darbo laikas: Ketvirtadieniais-Penktadieniais 16-19 val. arba susitarus.