.
2011    01    24

Garso menininko Andriaus Rugio „Garso korys“ Klaipėdoje

artnews.lt

Nuo sausio 28 d. iki vasario 27 d. KKKC Parodų rūmų (Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2) antradieniais-sekmadieniais 14-19 val. salė virsta „Garso koriu“. Menininkas Andrius Rugys (www.pb8.lt) čia įkuria garso muziejų, kuriame dalinsis savo asmeniniais aplinkos garsų raštais. Jame rasite įvairiausių garsų ir meninių jų derinių: nuo povandeninio Neries gyvenimo iki Ramiojo vandenyno gaudesio, per miestų šnabždesį lietą su senolės iš Dzūkijos pasakojimais, o gal gervių palydos iš Novaraisčio garsą, jungtą su Perkūno oželio mūkenimu iš Aukštaitijos pelkių? Individualių perklausų metu kiekvienas lankytojas galės patirti savotišką koncertą, specialiai jam sudarytą ir atliktą muziejaus autoriaus.

Projekto pristatymas vyks sausio 28 dieną 17 val. „Garso koryje“, o 18 val. – platesnė prezentacija su garsų perklausa ir nuotraukų peržvalga.

Garso korys – tai kasdien augantis garso archyvas. Jo autorius Andrius Rugys (PB8) dalinasi garsais, gyvai tapydamas garsovaizdžius kiekvienam lankytojui individualiai. Tai KKKC Parodų rūmuose egzistuojantis kambarys, kuriame galite dalintis savo patirtimi mainais į garsą iš meninio archyvo. „Atmerkite ausis ir atrasite garsą iš naujo!“ – kviečia A. Rugys.

KKKC Parodų rūmuose rengiami ir kūrybiniai susitikimai. Vasario 3 d. 18 val. Andrius Rugys susitikimo „Garsutės gamta“ metu papasakos apie garso esmingumą, klausos tvarumą ir skambėjimo raibumą. Apžvelgs archainius garsavimo atvejus, įterps garso meno istorijos nuotykių, bus klausomasi aplinkos garsų raštų ir  aptariamas jų girdimumo takumas. Užsiėmimo trukmė 3 valandos.

Vasario 18 d. 18 val. miestiečiai kviečiami į „Garsuotės mankštą“, kurios metu jie atliks įvairiausius kūno judesius, žadinančius klausą, po to keliaus po miestą ir klausysis.  Užsiėmimo trukmė 3 valandos.

Paskutinysis susitikimas įvyks vasario 25 d. 16 val. Į „Garso kūno ir jo sodo“ užsiėmimą dalyviai kviečiami atsinešti garsą skleidžiančius daiktus. Susitikimo dalyviai kurs ir gamins įvairiausius instrumentus ir mikrofonus, kuriais tyrinės skambesį ir atliks savitą koncertą / repeticiją. Susitikimo eigoje pasakojami garso meno istorijos nuotykiai, diskutuojama muzikos, garsovaizdžio, skulptūros, tapybos, kvapo, erdvės, bendradarbiavimo, protavimo, šviesotamsos ir kitomis temomis.

Užsiėmimai nemokami. Būtina registracija el. paštu skaiste@kulturpolis.lt, telefonu 8 600 39972; 8 46 313 691.