.
2012    01    26

Galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje – Indrės Ercmonaitės tapyba

artnews.lt

Sausio 26 d., 18 val. galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje – Indrės Ercmonaitės (g. 1985) tapyba. Šios jaunos menininkės pavardė kalbose apie jaunąją Lietuvos tapybą neišvengiama.  Dar studijuodama Dailės akademijos magistrantūroje ji buvo aktyvi grupinių parodų dalyvė, surengė parodą „Žaidimas-Spektras-Perspektyva-Spektryba“ Vilniaus planetariume.

Žvelgiant į menininkės kūrybą jaunųjų tapytojų kontekste, į akis krinta techniškumas ir nuoseklus polinkis į eksperimentavimą su potėpiu. Pastaruoju metu menininkės interesas krypsta link žmogaus regos specifikos, spalvų pažinimo ir bandymų kaip plokščiais potėpiais būtų galima sukurti autostereogramos vaizdą (tam tikrą ornamentą, į kurį stebeilijantis regimas trimatis vaizdas).  Tam ji naudoja sluoksniais vienas ant kito dedamus ornamentus, kuriuos sudaro smulkūs, liesi potėpiai, primenantys flomasterio brūkšnius.

Šiuolaikinio meno galerija „Vartai” pristato visuomenei atviras menininkų darbų peržiūras. Šių dalykiškų, vienos valandos trukmės ketvirtadieninių renginių metu yra pristatomi vieno atrinkto menininko naujausi darbai, nagrinėjami jo kūrybos žanras ir raida, išskirtinumas bei potencialas.

Peržiūrai pateiktus darbus visą savaitę bus galima pamatyti ir įsigyti galerijos „Vartai” peržiūrų kambaryje.

Iliustracijoje:  Indrė Ercmonaitė, be pavadinimo, 2010, aliejus, drobė, 120 x 145 cm.