.
2013    01    22

Gabrielės Gervickaitės koliažų ciklo „Kosminė operacija“ pristatymas galerijoje „Vartai“

artnews.lt

Kosmine operacija

Sausio 24 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje(Vilniaus g. 39, Vilnius) bus pristatyti jaunos tapytojos Gabrielės Gervickaitės (g. 1982) darbai iš koliažų ciklo „Kosminė operacija“.

Nuo 2010 m. Gabrielė savo piešiniuose ir koliažuose žaidžia su abstrakčios gestiškos tapybos taisyklėmis ir asmenine patirtimi – nuo vaikystės patyrusi daug kojos performavimo operacijų, savo darbuose ji jungia organišką kūno siluetą ir technines medicinių aparatų, skirtų performuoti nestandartišką kūną, formas. Gabrielė popieriaus lape taip pat performuoja, tik priešinga kryptimi nei standartizuojantys aparatai – piešiniuose ir koliažuose ji iš standartinių formų kuria žaismingas įvairialypes abstrakcijas.

Gabrielės disimetriškos – šiek tiek nesimetriškos – kompozicijos, pirmus sykius parodytos parodose dėl temos ir formos derinio patrauklumo iškart susilaukė kritikų palankumo. Pradėjusi nuo piešinių, Gabrielė savitas kompozicijas tęsia koliažuose, kuriuose naudoja įvairių faktūrų ir spalvų lipnias juostas ir sintetines medžiagas, sukeliančias techniškumo įspūdį. Tačiau dėl tiksliai atrinktų ir suderintų spalvų, Gabrielės kompozicijomis galima mėgautis kaip puikios abstrakčios koloristinės tapybos pavyzdžiais. Naujausi koliažai sudurti iš kelių dalių, tad juos galima susilankstyti lyg konstruktorių. Gabrielė teigia, kad šie nauji darbai parodo pamažu kylantį norą visiškai atsiplėšti nuo lapo plokštumos ir prietaisų abstrakcijas pradėti konstruoti erdvėje.

Iliustracijoje: Gabrielė Gervickaitė, Kosminė operacija II, 2012. Popierius, mišri technika, 100 x 70 cm