.
2016    11    15

Fotografijos projektas „KITI 7“ KKKC Parodų rūmuose

artnews.lt

kiti_7_plakatas

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) lapkričio 18 d., penktadienį, 18 val. Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius pristatys tęstinį fotografijos projektą KITI 7 bei „Photobookshow“ fotografijos savileidybos knygų kolekciją iš Didžiosios Britanijos.

Septintus metus iš eilės uostamiestyje organizuojamo fotografijos projekto KITI pagrindinis tikslas – suvienyti fotografijos srityje dirbančius autorius, suteikti jiems galimybę prisistatyti parodinėje erdvėje ir tokiu būdu atkreipti dėmesį į jų kūrybą bei stimuliuoti įsiliejimą į jau susiformavusį Lietuvos fotografijos meninį lauką.

Kita vertus, projektu siekiama išprovokuoti diskusiją apie šiuolaikinės fotografijos sampratą, atkreipiant dėmesį į ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių fotografijos tendencijas.

Projekto KITI 7 tikslas išlieka toks pat – jis ir toliau pristato naujus vardus bei nematytus autorių kūrinius. Šiais metais parodoje dalyvauja penki užsienyje fotografijos studijas baigę menininkai: Paulius Butkus (University of Brighton), Valus Sonov (Newport University), Edita Kalesinskaitė (University of Brighton ), Kotryna Ula (Glasgow school of Art) ir Geistė Marija Kinčinaitytė (University of London). Jaunieji kūrėjai pristato keturis fotografijos projektus ir vieną videoinstaliaciją.

Parodoje KITI 7 pristatomas ir „Photobookshow“ projektas iš Didžiosios Britanijos. Pirmą kartą Lietuvoje viešinti organizacija ekspozicijai pateikė specialiai šiai parodai iš savo archyvo atrinktą savileidybos fotografijos knygų kolekciją.

Projekto kuratoriai: Paulius Butkus ir Valus Sonov, organizatorius – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, partneris – Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras.

Paroda veiks iki 2016 m. gruodžio 11 d.