.
2010    07    19

Filmų apie architektą Frank Gehry vakarai KULTFLUX platformoje

artnews.lt

frank gehry

KulFlux platforma ir toliau kviečia miestiečius prie Neries upės ne tik gurkšnoti ar šunis vedžioti, tačiau susipažinti su architektūros istorija.

Liepos 20 d., antradienį,  19 val. pristatomas režisieriaus Sydeny Pollack filmas „Franko Gehry eskizai” („Sketches of Frank Gehry”. Filmą apie Frank Gehry norėjo sukurti keletas režisierių, tačiau architektas nesutiko nė su vienu jų pasiūlymu, kol pats neišsirinko Sydney Pollacko, kuris iš pradžių nenorėjo imtis filmo, motyvuodamas, jog nieko nesuprantąs apie architektūrą. „Būtent todėl aš ir noriu, kad tu kurtum filmą apie mane”,- paaiškino F.Gehry. Štai taip buvo padėti pamatai filmui „Frank Gehry eskizai”, kuris šviežiu žvilgsniu, laviruojančiu tarp intymumo ir nešališkumo, parodo architekto asmenybę, jo kūrybą ir aplinką. Tai paskutinis šio amerikiečių režisieriaus filmas.

Filmas rodomas anglų kaba, trukmė – 83 min.

Liepos 22 d., ketvirtadienį,  19 val. vyks vakaras iš filmų ciklo „Architektūros”, kuriame bus tęsiama pažintis su inovatyviu, nebijančiu pasipriešinti konvencinėms formuluotėms, architektu – Frank Gehry. Bus pristatyti du filmai: Peter Zumthor The Thermae of Stone (anglų kalba; trukmė – 25 min) bei Frank O. Gehry The Bilbao Guggenheim Museum (anglų kalba; trukmė – 25 min). Bus išsamiai šnekama apie Bilbao Guggenheimo muziejų – kontraversiškai vertinamą meno teoretikų dėl muziejaus pagrindinės funkcijos – būti erdve meno kūriniams – nustūmimo į antrą planą. Kitas ciklo „Architektūros” filmas nagrinės garsaus šveicarų architekto, Peter Zumthor, suprojektuotą SPA centrą, sugebėjusio rasti pusiausvyrą tarp šiuolaikinių idėjų ir idiliškos, tačiau nuobodokos, Šveicarijos Alpių aplinkos.