.
2015    11    18

Evaldo Pauzos paroda „Ne priklausomi“ atidarymas galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

pauzos_lt

Lapkričio 20 d. (penktadienis) 18 val. galerijos „Meno parkas“ III aukšte (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks Evaldo Pauzos parodos „Ne priklausomi“ atidarymas.

Evaldas Pauza išsiskiria Lietuvos moderniosios skulptūros kontekste, kuriame gausiai skleidžiasi abstrakti, asociatyvi kalba. Savo kūryboje menininkas siekia konceptualaus turinio, jį talpindamas realistinėje skulptūros formoje. Autorius ieško pusiausvyros tarp klasikinės skulptūros vertybių (tradicinių patvarių medžiagų, formos išraiškingumo ir išbaigtumo) ir sąvokų, būdingų šiuolaikiniam meniniam mąstymui (fikcijų kūrimo, paradoksalių situacijų, ironijos).

<…>

E. Pauzos kuriami figūratyvai liudija autoriaus meistriškumą ir dėmesį kiekvienai detalei, tačiau realistinio vaizdavimo pasirinkimas nėra formalus ar savitikslis. Būtent tikroviškumas Pauzos kūryboje padeda skleistis autoriaus intencijoms ir žaismingoms, kiek sarkastiškoms mintims.

<…>

Pauzos tobulas objektas – žmogus, dažniausiai eilinis, kasdienybėje sutinkamas individas,  niekada per daug nesuasmenintas, neherojiškas. Savo tarsi niekuo neišsiskiriančius veikėjus jis įtraukia į nepaprastas – nepatogias ar juokingas –  būsenas ir aplinkybes.

<…>
Į savo personažus Pauza žvelgia švelniai – kiek ironiškai, berniokiškai ir pozityviai.  Kaip sako pats autorius: “Atsisakau peržengti vaikiško elgesio ribas, ir tai, kas šiuose kūriniuose nėra akivaizdu, žiūrovas turi „pasidaryti pats”. Mano idėjos gimsta socialinėje aplinkoje, o išraiškos forma – žaislų parduotuvėje.“

Parengta pagal Kotrynos Džilavjan tekstą, skirtą Evaldo Pauzos kūrybos pristatymui Londone, 2010

 

Paroda veiks iki gruodžio 15 d.