.
2012    11    23

Eva-Fiore Kovacovsky paroda „Žolės namas“ galerijoje „Malonioji 6“

artnews.lt

Lapkričio 24 d. šeštadienį nuo 14 iki 16 val. parodų erdvėje „Malonioji 6“ veiks Eva-Fiore Kovacovsky paroda „Žolės namas“.
Parodoje menininkė Eva-Fiore Kovacovsky tyrinėja formalias tokių įprastų augalų kaip žolė savybes. Parodoje ji rodo ankstesnius savo darbus kartu su koliažais ir video medžiaga, neseniai atsiradusiais jos rezidencijos Nidos meno kolonijoje metu. Fiksuodama, kolekcionuodama, montuodama ir perkurdama laukinėje gamtoje rastas formas, Kovacovsky kalba apie mūsų gamtos suvokimą ir tą asmenišką ribą tarp realybės ir fantazijos.

Eva-Fiore Kovacovsky gimė 1980 metais Šveicarijoje, šiuo metu gyvena Berlyne ir Amsterdame. Ji mokėsi dizaino ir fotografijos Vaizduojamųjų menu mokykloje Bazelyje ir Rietveldo Akademijoje Amsterdame. Kovacovsky rodė savo darbus grupinėse parodose Europoje ir JAV, pavyzdžiui “I heart Photograph“ Niujorko Aukštesniojoje dailės galerijoje , “Rietveld Arsenale” 2009 metų Venecijos bienalės metu, Quickscan #01 Nyderlandų fotografijos muziejuje ir 2010 metų Niujorko fotografijos bienalėje. Menininkę atstovauja Galerie Stampa Bazelyje.

Paroda veikia nuo lapkričio 16 iki gruodžio 8 d. galerijoje „Malonioji 6“ (Malonioji g. 6, Vilnius), šeštadieniais nuo 14 iki 16 val. arba atskiru susitarimu tel. 860410605