.
2008    09    05

Europos parkas tapo labiau prieinamas

artnews.lt

Europos skulptūrų parką Vilniaus moksleiviai ir pensininkai metus galės lankyti nemokamai.

Muziejus pradėjo įgyvendinti Vilniaus miesto savivaldybės remiamą projektą „Europos parko prieinamumo didinimas ir ekspozicijos plėtra“. Pagal šį projektą Vilniaus miesto moksleivių grupės ir Vilniuje gyvenantys pensininkai visus metus Europos parke lankysis nemokamai.

„Dabar didžiuojamės prieš daugelį metų iš patvarių medžiagų sukurtais kultūros paminklais, tad ir šiuolaikiniame pasaulyje valstybė daugiau dėmesio turėtų skirti ne vienadienėms akcijoms, o išliekamą vertę turinčių meno kūrinių pastatymui Lietuvoje“, – sako Europos parko vadovas Gintaras Karosas.

Gerinti kultūrinių ir edukacinių paslaugų prieinamumą platesnei visuomenei – kasdienis kiekvieno muziejaus rūpestis, ypač aktualus Europos parkui, kuris išsilaiko vien iš pajamų, gautų už muziejaus lankymą ir lankytojams teikiamas paslaugas.

Muziejus pakvies Vilniaus moksleivius į edukacinius užsiėmimus pagal programą, parengtą vadovaujantis pažangiausių šiuolaikinio meno muziejų Europoje patirtimi ir rekomendacijomis. Mokymas muziejuje unikalus tuo, kad suteikia galimybę realiai prisiliesti prie kultūros vertybių, įgyti autentiškos patirties.

Projektu siekiama paskatinti vilniečių kultūrinį aktyvumą. Šiuolaikinį meną ir gamtą jungiantis muziejus – įkvėpimo ir kūrybingumo šaltinis įvairaus amžiaus žmonėms, tenkinantis mokymosi visą gyvenimą, saviraiškos ir rekreacinius poreikius. Kartu muziejus, aktyvindamas kultūrinį turizmą, teikia Vilniaus miestui ekonominę naudą.

Europos parkas – vienas iš Lietuvą reprezentuojančių objektų. Čia eksponuojama daugiau kaip 100 skulptūrų, sukurtų daugiau kaip 30 pasaulio šalių menininkų.

Šaltinis: Balsas.lt