.
2014    05    14

Deborah Bell paskaita apie JAV meno kūrinių aukcionus Nacionalinėje dailės galerijoje

artnews.lt

debora

Gegužės 15 d., ketvirtadienį, 18 val. Nacionalinė dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyks paskaita „Prekyba meno kūriniais JAV aukcionuose“, kurią skaitys lektorė iš JAV Deborah Bell.

Deborah Bell – XIX-XXI a. fotografijos platintoja ir vertintoja, galeristė paskaitoje kalbės apie JAV aukcionų praktikas ir aktualijas.  Aprėpdama amerikiečių fotografijoje nuo XIX a. iki šių dienų vykusių socialinių pokyčių atspindžius, lektorė pasakos apie šiuolaikinės JAV fotografijos madas ir meno kūrinių rinkos evoliuciją.

Deborah Bell (g. 1954) su fotografijos kūrinių rinka pažįstama nuo 1983 m., kai pabaigusi studijas Menų ir dizaino koledže Mineapolyje ir dailės istorijos studijas Hunterio koledže, pradėjo dirbti Sanderio galerijoje, kurioje buvo pristatoma senoji čekų ir vokiečių fotografija. Nuo 1988 m. Deborah Bell dirbo nepriklausoma fotografijos dilere, keletą metų dėstė fotografijos istoriją. 2011–2013 m. vadovavo Niujorko Christie‘s aukciono fotografijos departamentui. Šiuo metu lektorė veikia kaip nepriklausoma fotografijos dilerė ir vertintoja.

Paskaita vyks anglų kalba. Renginys nemokamas ir be registracijos.

Paskaitos organizatorius – JAV ambasada Vilniuje

Renginio partneris – Nacionalinė dailės galerija